Οι επικριτές του Τζουμάκα έχουν πολλούς για σύγκριση μαζί του σε αγωνιστική διαδρομή, ήθος και εντιμότητα;

Ο καθένας έχει τις απόψεις του, τον τρόπο του και ενίοτε τον… σπόνσορά του. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η διατύπωση τους είναι εξοργιστική. Σαν να μην ζούμε όλοι στην ίδια χώρα και να μην γνωριζόμαστε.

Κάτι καλά παιδιά στα ΜΜΕ που κάνουν πολιτικό αγώνα ντυμένοι δημοσιογράφοι και κάτι σαπρόφυτα με την ανωνυμία των λογαριασμών τους στο διαδίκτυο, επιτέθηκαν στον Στέφανο Τζουμάκα, με αφορμή την σύμπραξή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δικαίωμά τους. Από το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν, την νοοτροπία που αναδύουν και την πεζοδρομιακή αντίληψη που τους διακρίνει, προκύπτει και απάντηση που τους αξίζει.

Κάποιοι γελωτοποιοί του βασιλέως βρίσκουν ο Τζουμάκας δεν αξίζει, γιατί μια πολιτική κίνηση με την οποία μετείχε στης Ευρωεκλογές του 2014 πήρε μόλις 0,19%.

Κρίμα. Αν τον φώναζαν στις εκπομπές και στις εφημερίδες τους, σαν τον Μιχαλολιάκο ή τον Άδωνι, και σαν ομοτράπεζους τους υπαλλήλους των προμηθευτών του δημοσίου μπορεί να έπαιρνε και παραπάνω. Αλλά αφού το έφερε η κουβέντα: έχουν κανέναν από τους πολιτικούς του γούστου τους να τον συγκρίνουμε με τον Τζουμάκα;

Πρώτα με την αγωνιστική διαδρομή του. Όταν η γενιά του ήταν στην πρώτη γραμμή ήταν εκεί και βγήκε σακατεμένος από τα βασανιστήρια στην ΕΣΑ.

Ξέρουν πολλούς με το ήθος και την εντιμότητα του; Άκουσαν τίποτε σε βάρος του στα τρία υπουργεία από όπου πέρασε; Έχουν υπόψη τους και άλλους που εναντιώθηκαν ακομη και στο κόμμα τους σε θέματα ηθικής και πολιτικής τάξης;

Μήπως τους βρίσκεται κανένας που να είχε το θάρρος της γνώμης του απέναντι στον επικεφαλής του κόμματος του ακόμη και αν αυτός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Σημίτης;

Γνωρίζουν πολλούς που, όπως ο Τζουμάκας, κατήγγειλαν με το όνομά τους μιντιάρχες και ισχυρούς του χρήματος για παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή;Ή μήπως αυτό είναι το πρόβλημα;

Στην πολιτική μπορεί δεν είναι όλοι ίδιοι. Όποιος δεν συμφωνεί με κάποιον δικαιούται να το λέει. Να διαφωνεί με πολιτικό και δημοσιογραφικό λόγο, όχι με εξυπναδούλες και τζάμπα μαγκιές.

Αν κάποιους από αυτούς που υμνούν και λιβανίζουν ορισμένοι, που σπρώχνουν στη Βουλή και συναγελάζονται μαζί τους στα ακριβά εστιατόρια του κέντρου, έχει την ακεραιότητα και την ανιδιοτέλεια του Στέφανου Τζουμάκα, να τον εμφανίσουν.

Γ.Λ.