Οι Ταλιμπάν της κυβέρνησης

Του Τάκη Ψαρίδη

Δεν είχα διάθεση να ασχοληθώ με τους ορθόδοξους Ταλιμπάν της ελληνικής εκκλησίας, αν οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβερνήσεως δεν απαιτούσαν να ζητήσει συγνώμη ο ..Μόσιαλος! Όχι αυτοί δηλαδή που πιστεύουν πως είναι ορθολογικό η Παναγία να μείνει έγκυος από τον …κρίνο, αλλά ένας επιστήμονας που λέει πως το ορθολογικό δεν είναι η «άμωμος σύλληψη», αλλά ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό.

Είναι γνωστές οι κοινές πεποιθήσεις των Ταλιμπάν της εκκλησίας και των νεοφιλελεύθερων Ταλιμπάν της κυβερνήσεως. Και οι μεν και οι δε, είναι πιστοί μιας θρησκείας με κοινό παρονομαστή τον ανορθολογισμό. Οι «άγιοι» της εκκλησίας πιστεύουν στον ..κρίνο και οι «άριστοι» της κυβερνήσεως στον νεοφιλελευθερισμό που αρνείται ιδεοληπτικά την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Προφανώς όλοι έχουν τον δικαίωμα στην πίστη τους. Όταν όμως αποφασίζει ο ανορθολογισμός για την διαχείριση της πανδημίας και η νεοφιλελεύθερη «άρνηση» στο ΕΣΥ οδηγεί στον θάνατο, τότε το δικαίωμα της ζωής και της δημόσιας υγείας υπερισχύει οποιασδήποτε θρησκείας και ιδεοληψίας και επομένως, τουλάχιστον οι πολιτικοί Ταλιμπάν που γνωρίζουν πολύ καλά τις συνέπειες των αποφάσεων τους, εγκληματούν συνειδητά και πρέπει να λογοδοτήσουν.

Αλλά επειδή είναι βέβαιο ότι και πάλι θα διαφύγουν «νομίμως» την ημέρα της «κρίσεως», τουλάχιστον να μην μας κοροϊδεύουν ότι είναι ορθολογιστές και φιλελεύθεροι.

Χρόνια μας πολλά!!