Ο Γιώργος Παπαχρήστος για το εξώδικο Σκουρλέτη και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιγράφουμε από το ΣΤΙΓΜΑ των ΝΕΩΝ, που υπογράφει ο πολύπειρος Γιώργος Παπαχρήστος:

“Λόγω των ημερών, δεν είχα την ευκαιρία να ασχοληθώ διεξοδικά με την περίπτωση Σκουρλέτη, ο οποίος δια εξωδίκου ( η αριστερά των αγωγών και των μηνύσεων…) απαίτησε από το δημοσιογράφο Γ. Λακόπουλο, ο οποίος του άσκησε κριτική για όσα  συνέβησαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό, να του ζητήσει γονατιστός συγγνώμη.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά να παραδεχτεί ότι είναι ένας εντεταλμένος σκοτεινών κύκλων οι οποίοι απεργάζονται  στο παρασκήνιο φυσικά, την πολιτικη εξόντωση αυτού του γιγαντιαίου μεγέθους της πολιτικής μας πινακοθήκης, που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Σκουρλέτης. 

Το υφος και το ήθος που αποπνέει το εξώδικο, οι απειλές, οι υβριστικοί επιθετικοί προσδιορισμοί, τα δυσώδη υπονοούμενα που περιλαμβάνει, είναι άλλη μια απόδειξη ότι  αυτή η Αριστερά  του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν ενας προοδευτικός οργανισμός: είναι μια κατ΄επίφαση αριστερά, που στο όνομα της δίκης της αλήθειας, επιχειρεί χωρίς δευτερη συζήτηση δολοφονίες χαρακτήρων, μόνο και μόνο  γιατι δεν συμφωνούν μαζί της.

Δεν με εξέπληξε λοιπον -καθόλου μάλιστα- το εξώδικο Σκουρλέτη. Γιατι κάτι αντίστοιχο έχω υποστεί κι εγώ, από τον αρχηγό του, τον “Λεγάμενο” για την υποθεση της βίλας του 500άρικου στο Σούνιο. Το ιταμό περιεχόμενο του αρχικού εξώδικου, που διευρύνθηκε και διεστάλη με το κείμενο της αγωγής του 1 εκατομμυρίου, αποδεικνύει ότι για τους ανθρώπους αυτούς οι δολοφονίες χαρακτήρων είναι στρατηγική αντιμετώπισης όσων δεν συμφωνούν μαζί τους.

Πάντως τυχερός, ο Λακόπουλος. Εμένα,  μέχρι “δήλωση μετάνοιας” στο “Λεγάμενο” μου “ανέβασαν” στα social media τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωση που την είχαν γράψει στα υπόγεια της Κουμουνδούρου! Εκείνου, όχι. Αλλα ας μην χαίρεται όμως, πολύ. Διότι μπορεί να (του) συμβεί, τώρα που θα του στείλει την  αγωγή ο Σκουρλέτης…“>

Σημείωση από το ΑΠ: Σχόλιο εκ μέρους – κάποιου- από τον ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικο Σκουρλέτη, η έστω την απάντηση Λακόπουλου; Ουδέν.

Ούτε ένας από την Κουμουνδούρου να πει: “Ρε σύντροφε, εμείς στην Αριστερά απαντάμε στα ΜΜΕ, δεν απειλούμε με δίκες”.

Ή το αντίθετο, αν αυτό πιστεύει: “Καλά έκανε ο Σκουρλέτης, σε κάποιον που ήδη το κόμμα είχε καταγγείλει με απόφαση της Πολιτικής γραμματείας του, ότι εξυπηρετεί “αντίπαλα πολιτικά κέντρα”.

Όπως έκανε η “Ομπρέλα” ως εκδήλωση αλληλεγγύης στον Π. Σκουρλέτη.

Έστω κάποιος, να εκθέσει, επώνυμα, τη γνώμη του -όπως έκανε με διαύγεια ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η “Αυγή” είδε το εξώδικο του Σκουρλέτη, αλλά όχι και την απάντηση Λακόπουλου.

Έτσι μένουμε με την απορία: υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα την πρακτική του επιφανούς στελέχους του;

Θα δείξει. Αλλά ας κάνουμε υπομονή ως τις 15 Μαΐου- αν και οι εσωκομματικές ευαισθησίες δεν θα έπρεπε να παραμερίζουν τα θέματα αρχών.

Να δείξουμε κατανόηση, να περιμένουμε- κι έχει ο καιρός γυρίσματα.