Ο Κ. Τασούλας “ποινήν εκτίει”

Του Στέφανου Τζουμάκα

‘Έχει δίκαιο  ο Α. Τσίπρας ως  Αρχηγός της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπάκουος στο Κόμμα της δεξιάς, παραβιάζει –εν γνώσει  του- κατάφωρα το Σύνταγμα  και τον Κανονισμό της Βουλής που  θεσμοθετούν ρητά τα δικαιώματα της μειοψηφίας και εν προκειμένω το δικαίωμα των κομμάτων να  ορίζουν τους βουλευτές στις αρμόδιες επιτροπές.

Ο  Κ. Τασούλας  «ποινήν εκτίει», δηλαδή συνδράμει  από τη  θέση του Προέδρου της Βουλής στην υπονόμευση της διάκρισης των εξουσιών και  στην επιδίωξη της δεξιάς, που στην υπόθεση αυτή θέλει να αποφύγει  την «ταμπακιέρα» και ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ συνεχώς επί  των διαδικασιών, για  να αποφύγει τα επί της ουσίας στην υπόθεση Novartis.

Δηλαδή ποιοι  εξαγοράστηκαν  και κυρίως για την ύπαρξη λογαριασμών  και το μαύρο χρήμα που δεν παραγράφονται. Για τις  δωροδοκίες  θα επιδιώξουν  παραγραφή .

Το ψέμα για τα προκαταρκτικά, για τους μάρτυρες πάει σύννεφο. Στόχος η Φθορά, η Αναξιοπιστία και σταθερή μέθοδος  οι πολιτικές  απάτης για ξεκάρφωμα .Και μετά γιατί δεν έχει  κύρος η Βουλή και κάθε άλλος θεσμός ή αρχή.

Ο συμπατριώτης μου, ο Ηπειρώτης  κ. Τασούλας ως  Πρόεδρος της Βουλής   και δικηγόρος ισχυρίζεται ότι οι βουλευτές υπέχουν θέση εισαγγελέα! ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ  παριστάνει ότι δεν έμαθε τίποτε στο νομικό του βίο.

Μόνο στο  παλιό κράτος της δεξιάς  κατέλυαν τη διάκριση  των  εξουσιών.

Δεν δείχνει ειλικρίνεια όταν δηλώνει ότι δήθεν θέλει επίσπευση επί της ουσίας. Πράττει  ήδη ακριβώς το αντίθετο.

Θα υποστεί και ο ίδιος τις συνέπειες της εκτροπής  που επιδιώκει η Δεξιά. Πολιτικά  -από  φοιτητής- ήταν φίλος  με τον  άλλο συμπατριώτη μου  τον Ευάγγελο  Αβέρωφ. (Με τον αείμνηστο  Ευάγγελο  είμαστε συγκρατούμενοι στη δικτατορία σε διπλανά κελιά). Ωστόσο στις λοβιτούρες και στις εκτροπές καθώς και στον ευτελισμό του δημοσίου  βίου, η Δεξιά πάντα η ίδια!