Ο Μητσοτάκης εκθέτει εαυτόν και… παπαγαλάκια!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Σαν να μην τρέχει τίποτε, υποστηρίζουν τα ακριβώς αντίθετα με το χτες. Ο λαϊκισμός του Μαξίμου και συστημικών μέσων. Η λαϊκή κατακραυγή έφερε τα μέτρα

-Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αγνοούσε εντελώς την ερχόμενη ακρίβεια, λέγοντας πως «θα απομειωθούν ή και θα εξαφανιστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος» και διαθέτοντας –παρά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης- 150.000.000 ευρώ για το πρόβλημα!

-Τους επόμενους μήνες –και παρότι οι προειδοποιήσεις ερχόταν από παντού- τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και κορυφαίοι υπουργοί, επέμεναν με εξοργιστικό τρόπο πως «το φαινόμενο της ακρίβειας είναι παροδικό»!

-Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ενώ ο πληθωρισμός άρχισε να φουντώνει και στον κόσμο ολόκληρο ξεκινούσε η συζήτηση για τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού, η κυβέρνηση ψήφιζε προϋπολογισμό με πρόβλεψη πληθωρισμού ύψους 0,8!!!! Εν γνώσει της ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και ότι θα χρειαστεί να καταθέσει λίαν προσεχώς νέο προϋπολογισμό-αρκεί να υπηρετήσει το αφήγημα ότι η οικονομία πάει καλά και ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει καλύτερα την ακρίβεια από οποιονδήποτε συνάδελφό του στην Ευρώπη, ει δυνατόν και …παγκοσμίως!

-Η κυβέρνηση αρνούνταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση για ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ρεύματος, χαρακτηρίζοντάς τες «λαϊκισμό» και όποιον την έκανε …λαϊκιστή!

-Το Μαξίμου, από τις αρχές του χρόνου και έως πρόσφατα, επέμενε πως «εθνική λύση» στο θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει και πως η λύση δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή!

-Από τα μέσα της άνοιξης, το τροπάριο άλλαξε και ο πρωθυπουργός πριν το Πάσχα δήλωσε πως εφόσον δεν υπάρξει λύση ευρωπαϊκή, θα δοθεί λύση εθνική!

-Μπροστά στην πίεση και τη λαϊκή κατακραυγή, αλλά και στα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην εθνική λύση, πριν καν συζητηθεί η ευρωπαϊκή στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου!

Σε όλο αυτό το διάστημα, συστημικά μέσα και …παπαγαλάκια, πρωτίστως αυτά του ακραίου κέντρου (πρώην … σημιτοφύλακες) , όχι απλώς υποστήριζαν μετά μανίας τις κάθε φορά θέσεις του πρωθυπουργού (και ας διαψεύδονταν), αλλά και κατηγορούσαν όσους υποστήριζαν τα αυτονόητα ως … «λαϊκιστές»!

Τώρα εξυμνούν τα νέα μέτρα Μητσοτάκη, χωρίς καμία αυτοκριτική και χωρίς ένα συγγνώμη! Στοίχημα ότι και πάλι θα …εκτεθούν;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR