Πάει ο Μητσοτάκης για πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου;

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Η αποκάλυψη του Λακόπουλου και μια αποκάλυψη κορυφαίου υπουργού στη στήλη στα τέλη φθινοπώρου – Η επίσκεψη Βέμπερ και ο ρόλος του Μαργαρίτη Σχοινά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Λακόπουλου («Η ρωσο-ουκρανική κρίση και ελληνο-ευρωπαϊκές αυταπάτες Μητσοτάκη») σήμερα στο iEidiseis, o Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύει στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η προσωπική ανάδειξη του Μητσοτάκη ως «παίκτη» στην περιοχή, δεν φάνηκε να συγκινεί κανέναν. Ο μόνος συνομιλητής του αυτές τις μέρες ήταν ο κολλητός του Μάνφρεντ Βέμπερ. Βρέθηκε στην Αθηνά για «ιδιωτική επίσκεψη» με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το θέμα του δεν ήταν ο πόλεμος. Ήλθε στα πλαίσια της προσπάθειας Μητσοτάκη-υπό το κράτος του φόβου της ήττας στις εκλογές-να αναγορευτεί υποψήφιος για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και ας μη γίνει: όπως ο Βέμπερ το 2019 για την Κομισιόν», σημειώνει ο Γιώργος Λακόπουλος.

Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία για την εγκυρότητα των πληροφοριών του Γιώργου, που με τιμά χρόνια με την προσωπική του φιλία.

Η αλήθεια, επίσης, είναι ότι δεν γνώριζα ούτε το παρασκήνιο της επίσκεψης Βέμπερ, ούτε ότι ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως δεν γνώριζα -και ας μην το περιγράφει ο «ημέτερος» Λακόπουλος- το ρόλο που φέρεται να διαδραματίζει στην κατεύθυνση αυτή ο έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Θέλω όμως να συνεισφέρω προς επίρρωση του ρεπορτάζ του Γιώργου τι μου είπε κορυφαίος υπουργός, που στηρίζει απόλυτα τον πρωθυπουργό, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε στο γραφείο του, μέσα με τέλη φθινοπώρου, όταν ακόμα δεν είχε διαφανεί η φθορά της κυβέρνησης . «Δεν θα το γράψεις, απλά να το ξέρεις», μου είπε. «Ο Μητσοτάκης διεκδικεί κορυφαία ευρωπαϊκή θέση μετά τις εκλογές. Δεν θα καθίσει να χάσει». Ρώτησα φυσικά λεπτομέρειες, μα δεν μπόρεσα να μάθω κάτι παραπάνω.

Όπως είχα υποχρέωση στον συνομιλητή μου, δεν έγραψα, ούτε υπονόησα σε ρεπορτάζ μου ποτέ και το παραμικρό για το θέμα.

Τώρα, όμως, που ο Λακόπουλος πρωτοδημοσίευσε το ρεπορτάζ, καταθέτω την παραπάνω πληροφορία, ώστε να αρχίσει να συμπληρώνεται σιγά-σιγά το παζλ…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR