Παίζει τον Πρωθυπουργό;

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει σήμερα ένας πολιτικός  είναι να καπηλεύεται τα εθνικά θέματα. Το κάνει κατά κόρον ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα των δυο αξιωματικών οι οποίοι κρατούνται  στην Τουρκία. Ενώ δεν έχει δηλώσει ούτε κατ’ ελάχιστον τη στήριξή του στην κυβέρνηση σ’ αυτό το θέμα, δεν παρακολουθεί καν τις κινήσεις του πρωθυπουργού. Προσπαθεί να τον.. υποκαταστήσει. Κάποιος του είπε προφανώς  “κάνε τον Πρωθυπουργό”.

Έτσι στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι “βεβαίως και θα ζητήσω στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών να υπάρξει μια επίσημη τοποθέτηση επί του ζητήματος των κρατούμενων Ελλήνων”. Πώς θα ακριβώς θα το συζητήσει; Μετέχει και στη Σύνοδο Κορυφής και δεν το ξέρουμε;

Κατά τα λοιπά τον εκθέτει αυτό που είπε στους τομεάρχες. “Σε ό,τι με αφορά, λοιπόν, σε ό,τι μας αφορά όλους, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για την επιστροφή των δύο αξιωματικών στην Πατρίδα μας. Αυτό θα πράξω και αύριο στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Έχω ήδη ενημερώσει τους ομολόγους μου. Το ίδιο έπραξα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ίδιο έκανα και στο Κατάρ. Αυτό είναι το χρέος μου”

Το χρέος του είναι να συνδράμει τη  χώρα, ήτοι την κυβέρνηση της  χώρας του. Μια απλή δήλωση ήταν αρκετή: “Το κόμμα μου στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση σ’ αυτή την υπόθεση”.  Όχι  να κάνει τον έξυπνο στους…”ομολόγους του” – δίκην… πρωθυπουργού!. Αν θέλει να τους πει κάτι ας εξηγήσει τη στάση του στο Σκοπιανό την οποία ήδη αποδοκίμασαν δια του προέδρου του ΕΛΚ… Εκτός αν σχεδιάζει να… πιστώσει στον εαυτό του την απελευθέρωση των αξιωματικών.

ΥΓ. Η δήλωσή του για τη δωρεά Νιάρχου επίσης τον εκθέτει, από τη στιγμή που μίλησε η Πολιτεία δια του Πρωθυπουργού; Ή μήπως δε τον αναγνωρίζει αλά Σαμαρά;