Παναγιώτης Πικραμμένος: Ορμητήριο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Μακάρι να μην τον φέρει ο δρόμος του, ενώπιο ενωπίω με την εισαγγελέα Τουλουπάκη, για να του εξηγήσει- ως δικαστικός προς δικαστικό -τι ακριβώς σημαίνει άδικη κατηγορία! Ως τότε, ο Παναγιώτης Πικραμμένος πρέπει να αποφασίσει αν ο Ψαριανός θα χρησιμοποιεί το γραφείο του ως ορμητήριο για ρυπαίνει το δημόσιο βίο.

Για τα βοθρολύματα Δημήτρη Ψαριανού ως πολιτευμένου, έχει καθαρίσει από καιρό ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης : «Να μην έρχεσαι στην τηλεόραση όταν πίνεις». Καλό ήταν να μην πήγαινε ούτε στη Βουλή, όπου άφησε την τοξικότητα της χυδαιολογίας- ιδίως την περίοδο που βρέθηκε βουλευτής με το «Ποτάμι». Εν τέλει σύρθηκε από την Αριστερά στην αυλή της χειρότερης Δεξιάς. Με τον χύδην αντικομφορμισμό του να τον ακολουθεί.

Αλλά οι πολίτες που ψηφίζουν τη ΝΔ είναι δεξιοί δεν είναι ανόητοι και δεν έβαλαν στην Κ.Ο. του κόμματός τους υποψήφιο με λόγο που βγαίνει από χαμαιτυπεία. Έτσι ο Ψαριανός τελείωσε ως πολιτικός και βρέθηκε απλός μετακλητός υπάλληλος του συστήματος Μητσοτάκη. Με αυτή την ιδιότητα συνεχίζει να ασχημονεί. Το χούι φεύγει τελευταίο.

Ωστόσο η δημοσιοϋπαλληλία του αφορά κάποιον που εμφανίζεται ως φορέας ήθους και ευπρέπειας: τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης- που οφείλει εξηγήσεις για τον υφιστάμενό του: Πρώτα, πώς διαχειρίζεται τη αποχαλίνωσή του Ψαριανού, ως μέλους του γραφείο του. Δεύτερο για ποια ακριβώς δουλειά πληρώνεται από το κράτος;

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος-του Όθωνα – δεν έχει αντιδράσει ως τώρα για τον συνεργάτη του. Προς επιβεβαίωση όσων λένε ότι δεν είναι ο τύπος που θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Όταν το όνομά του αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Νοβάρτις, δήλωσε πως «στοχοποιήθηκε», επειδή «είναι φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη». Δικαστικός με τέτοια δήλωση τίθεται εκτός των κανόνων που διέπουν τη συμπεριφορά όσων υπηρετούν τη Δικαιοσύνη. Ακριβώς επειδή υπήρξε δικαστικός όφειλε να γνωρίζει ότι δεν στοχοποιήθηκε από κανέναν.

Μια νόμιμη εισαγγελική έρευνα που τον αφορούσε έγινε, επειδή το όνομά του αναφέρθηκε ,από επώνυμο μάρτυρα που ήταν σε θέση να γνωρίζει. Αντί να διευκολύνει την έρευνα, έβαλε τον εαυτό του –ή δέχθηκε να τον βάλουν – στη χορωδία όσων κραυγών για «σκευωρούς» και «συμμορίτες».

Όσα είπε μιλώντας- δακρυσμένος- στη Βουλή για την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ήταν μνημείο παραπληροφόρησης. «Κατηγορούμαι ότι ως εν ενεργεία δικαστικός δωροδοκήθηκα, αλλά στο πρόσωπό μου δεν κατηγορείται ο τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός των ολίγων ημερών, αλλά και ο τότε πρόεδρος του ΣτΕ».

Ουδέποτε κατηγορήθηκε, για οτιδήποτε. Μια έρευνα έγινε και η υπόθεσή του αρχειοθετήθηκε. Έτσι λειτουργεί η Δικαιοσύνη. Καμία σχέση με τη ιδιότητά του ως υπηρεσιακού Πρωθυπουργού- την οποία εμπλέκει, ως μη όφειλε.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR