Ποιος φοβάται τον Γιάννη Σγουρό;

Λίγες μέρες αφότου ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε την υποχηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής κάποιοι φαίνεται ότι θορυβήθηκαν στο φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο.

Αλεπάλληλα δημοσιεύματα εμφανίζουν την υποψηφιότητά του κομμένη ήδη από το ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλα εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει βρει ήδη άλλο υποψήφιο, ο οποίος όμως φαίνεται ότι δεν το γνωρίζει και κάνει like στην… υποψηφιότητά του Γιάννη Σγουρού.

Γιατί όμως επείγονται τα φιλοκυβερνητικά μέσα να αποδυναμώσουν μια υποψηφιότητα μόλις ανακοινώθηκε και μπορεί να έχει την υποστήριξη και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ- Προδευτική Συμμαχία;

Eίναι φανερό πως ο Γιάννης Σγουρός με 17,5% στις προηγούμενες εκλογές -΄έναντι 19% της Ρένας Δούρου θα είχε κερδίσει τον Πατούλη στον δεύτερο γύρο.

Όπως θα κερδίσει όποιον υποψήφιο επιλέξει η Νέα Δημοκρατία αν περ΄άσει στον δεύτερο γύρο ως η πρόταση που μπορεί να ενώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις και να αποσπάσει ψήφους και από στρατόπεδο του Πατούλη.

Για το ΠΑΣΟΚ άλλη υποψηφιότητα-απέναντι στον Γιάννη Σγουρό, θα πατώσει. Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι μια ευκαιρία να μην επαναλάβει τα λάθη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Να αποδείξει δηλαδή πως πιστεύει στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων όχι μόνο σε μια “κυβέρνηση” ευθύνης, αλλά εκεί που θάπρεπε να είναι αυτονόητη -στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα συνδικάτα.

Τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα από την πλευρά του φιλοκυβερνητικού τύπου δείχνουν πόσο φοβάται η Νέα Δημοκρατία την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού ώστε να θέλει να τον βγάλει από τη μέση.

Μια δημοσκόπηση πρόσφατη έδειξε πως δεν συγκεντρώνει πλέον το 17,%, αλλά το 22% με τον Πατούλη… τρίτο. Που σημαίνει πως ο πιστός στην αυτοδιοίκηση Γιάννης Σγουρός -που δεν εγκατέλειψε ακόμα κι όταν πέρασε στην αντιπολίτευση- είναι ο μόνος που μπορεί να υλοποιήσει την υπόσχεση “να ξαναπάρουν οι πολίτες την Περιφέρεια Αττικής πίσω”.