Πού το πάει ο Παπαδημούλης;

 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η «υπόθεση Παπαδημούλη» έβλαψε πολιτικά  τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αν ο ίδιος δεν αναθεωρήσει το ύφος της δημόσιας παρουσίας του θα τον βλάψει και εκλογικά.

Η ΝΔ θα τον κάνει σημαία όπως είχε κάνει και τον Πολάκη το 2019. Αθέμιτα, αλλά θα το κάνει.

 Γι’ αυτό ο ίδιος οφείλει να είναι προσεκτικός -αφού δεν έκανε το αυτονόητο: να παραχωρήσει τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς συζήτηση.

Δεν είναι  προσεκτικός όταν λέει: «Το θέμα θεωρείται λήξαν από τον Αλ. Τσίπρα και από το κόμμα μου».

Ο Αλέξης Τσίπρας τουλάχιστον -που τοποθετήθηκε με παρρησία- δεν είπε ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν».  Για την ακρίβεια είπε επί λέξει:

«Μετά και τη σαφή δέσμευσή του, ότι όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα δεν θα εισπράττει ούτε ένα ευρώ από ακίνητα που διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες και θα δίνει το σύνολο των χρημάτων αυτών σε κοινωνικές δράσεις, το θέμα θεωρείται λήξαν».

Με άλλα λόγια υπάρχουν προϋποθέσεις ώστε το θέμα να θεωρηθεί λήξαν και να μην επιστρέψει στην επικαιρότητα ως όπλο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι προϋποθέσεις είναι απλές και πρέπει να εμφανισθούν καθαρά από τον ίδιο: για πόσα διαμερίσματα μιλάμε, πόσα χρήματα εισπράττει, σε ποιες «κοινωνικές δράσεις» θα τα διαθέσει και με ποιο τρόπο.

Αλλιώς συνεχίζεται το δούλεμα. Σε ό,τι αφορά τον εαυτό του δικαίωμά του. Σε ό,τι αφορά τον κόσμο που προσδοκά στον ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι άδικο. Όπως είναι και για τον Τσίπρα.  

Και εν πάση περιπτώσει σε αυτά που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον ευρωβουλευτή υπάρχει μια κρίσιμη φράση: «Όσο κατέχει δημόσιο αξίωμα…». Τι δεν καταλαβαίνει;