Προγραμματικές δηλώσεις στον χορό των Ρίχτερ

Της Σόφης Παππά

Περιμένοντας την ανάπτυξη η καθημερινότητα μας τρέχει !

Προσπαθώ να καταλαβαίνω τι συμβαίνει γύρω μου , να κρίνω να συγκρίνω, να μη μεροληπτώ, να μη φανατίζομαι, να μην παρασύρομαι, να μένω ψύχραιμη όπως με τον ισχυρό σεισμό που μας ταρακούνησε  λίγο πριν….

Η ειδησεογραφία, λοιπόν, όπως την αντιλαμβάνομαι με τις φάσεις και τις αντιφάσεις της έχει ως εξής….

Η καινούρια ομάδα της αστυνομίας των ράμπο έκανε την εμφάνισή της με μαύρες στολές και άρτιο οπλικό εξοπλισμό δημιουργώντας έτσι μια εικόνα ασφάλειας για τους πολίτες!

Άγριες σκηνές με μαχαίρια από τους Ρομά,  με τραυματισμούς και αίμα  στο κέντρο της Αθήνας! Οι δράστες διέφυγαν !

Η ΔΕΗ είναι υπό κατάρρευση και αδυνατεί να αγοράσει ακόμα και τεχνικό υλικό!  Η  νέα κυβέρνηση σκέφτεται την αύξηση τιμολογίων του ρεύματος για τη διάσωσή της!

Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ασφάλιση θα δώσει λύση στο συνταξιοδοτικό!

Η ιδιωτική ασφάλιση, έτσι όπως σχεδιάζεται να ισχύσει στην Ελλάδα,  βάζει σε κίνδυνο τα Δημόσια ταμεία, που θα βρεθούν μοιραία σε αδυναμία με φυσικό επακόλουθο τις περικοπές  παροχών και συντάξεων λόγω μειωμένων εσόδων!

Η κυρία Δούρου, που κατηγορήθηκε σκληρά από την τότε αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση για την τραγωδία στο Μάτι, οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και αφέθηκε τελικά ελεύθερη!

Ο κύριος Τσουβαλάς που κατηγορήθηκε από την προηγούμενη αντιπολίτευση και νυν κυβέρνηση ως ο κύριος αίτιος της πυρκαγιάς στο Μάτι, επιλέχτηκε από τον υπουργό Δημόσιας τάξης  κύριο Χρυσοχοίδη ως κύριος συνεργάτης του κυβερνητικού του έργου!

Η συμφωνία των Πρεσπών  χρησιμοποιήθηκε σαν σκληρό αντιπολιτευτικό χαρτί της αντιπολίτευσης γενικά!

Δεν ήταν  μια καλή συμφωνία λέει τώρα η ΝΔ,  αλλά δεν  ήταν  προδοτική και θα τηρηθεί  από την παρούσα κυβέρνηση,  η οποία θα προσπαθήσει να διορθώσει τα κακώς κείμενα αυτής  της συμφωνίας…!

Δεκαέξι χιλιάδες πλούσιοι οφείλουν τα περισσότερα χρήματα στη ΔΕΗ, λέει ο κύριος Χατζιδάκης!

Ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει να μας εκπλήσσει με το ύφος της εξουσίας που επιβάλλει και τον τρόπο που τρέχει τα πράγματα! Προειδοποίησε τους 158 βουλευτές του πως δεν θα ανεχτεί απουσίες  στις συνεδριάσεις της Βουλής!

Ο τρόπος αναφοράς του ονόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τους βουλευτές του είναι αξιοσημείωτος και μου προκαλεί παράξενα συναισθήματα…..!

Ο κύριος Γεωργιάδης, λέει, τρέχει να προλάβει τον Οκτώβρη για το Ελληνικό!!!

Ο κύριος Χατζιδάκης, λέει, φέρνει  λύση για τη  ΔΕΗ!!!

Την τρέχουσα κατάσταση ήρθε να ταράξει ένας ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε την Αθήνα και δημιούργησε κάποιες μικρές ζημιές στο κτίριο της Βουλής από την οποίαν  αύριο και επί τρεις ημέρες θα ακούγονται οι πολυπόθητες  προγραμματικές δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη !

Ψυχραιμία συστήνεται από τους σεισμολόγους!

Επιφυλακτική φαίνεται η καγκελάριος Μέρκελ που μας ξεκαθαρίζει να μην ελπίζουμε στη μείωση   των πλεονασμάτων και περιμένει να δει τα  αποτελέσματα της νέας κυβέρνησης από έναν πρωθυπουργό του δικού της ιδεολογικά οικογενειακού περιβάλλοντος, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει την άψογη και έντιμη συνεργασία που είχε με τον απελθόντα κύριο ΑλέξηΤσίπρα !

Η σεισμική ακολουθία συνεχίζει, ελπίζουμε, καθοδικά ….

Η τρέχουσα κατάσταση στο κυβερνητικό έργο συνεχίζεται, ελπίζουμε, ανοδικά…..

Οι προγραμματικές δηλώσεις ελπίζουμε να μην είναι ο κύριος σεισμός….!