Πρόβλημα προσωπικής προκλητικότητας,  κομματικού αυταρχισμού, πολιτικής ηθικής και αντιθεσμικού θράσους η αυθάδης συμπεριφορά του Κασσελάκη. Επιμένει άραγε ο Τσίπρας να πάει στο συνέδριό του;

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Στέφανος Κασσελάκης κυκλοφορεί εσχάτως με ντύσιμο… Ζελένσκι -επιχείρησε να καταστρέψει  την εκδήλωση των τριών και να ακυρώσει τον φιλόδοξο Τεμπονέρα -που με τη συμμετοχή του υποδήλωνε την ακαταλληλότητά του να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι το χούι του. Το ίδιο έκανε όταν παρουσιάσθηκε το βιβλίο του Ξεν. Κοντιάδη, που τον περιέγραφε ως «φαινόμενο». Εισέβαλε αιφνιδίως και στη συνέχεια του εγκατέλειψε εκδήλωση με αγένεια, γιατί «είχε δουλειά».

Η συμπεριφορά του δεν διαφέρει και στα πιο σοβαρά θέματα. Με φιρμάνι της Τζάκρη, έσυρε εξευτελιστικά στις Σπέτσες τους βουλευτές του κόμματος –πλην Γεροβασίλη και Κοντοτόλη που αντιστάθηκαν αξιοπρεπώς-,για να του κάνουν.. φροντιστήριο κατά θέμα διαφημίζοντας ότι τους πληρώνει και τα έξοδα!

Ακόμη χειρότερο είναι ότι ένας εξωκοινοβουλευτικός απειλεί μέλη του Κοινοβουλίου, αν δεν ψηφίσουν κατά τις υποδείξεις του το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων στο οποίο έχει ακραίες απόψεις. Συνδυασμένες με την εμμονή στην προβολή του προσωπικού βίου του, όπως έκανε στην -ξενόφερτη- εορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αναρτώντας στιγμιότυπο που δεν ενδιαφέρει κανέναν, με τον Τάιλερ.

Η σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώθηκε από τον Τσίπρα. Αλλά ο Κασσελάκης λέει «οι βουλευτές» μου. Και δηλώνει «υπερηφάνεια» γι’ αυτούς- όπως έκανε με την αγόρευση της  Έλενας Ακρίτα για το προαναφερόμενο νομοσχέδιο, που βρήκε του γούστου του.

«Αποφασίζουμε και διατάσσουμε»

Εν τω μεταξύ συνεχίζει το ρεσιτάλ άγνοιας, μπαρούφας και θεσμικής πρόκλησης. Μπορεί να υποσχέθηκε ότι «μαθαίνει γρήγορα», αλλά η δήλωσή του «αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καταργήσω όλες τις βουλευτικές ασυλίες – όλα τα βουλευτικά προνόμια» είναι μνημείο ασχετοσύνης.

Η ασυλία και τα προνόμια, των βουλευτών κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Άρα πρέπει πρώτα τα αλλάξουν τα άρθρα 61-63  και όσο ισχύουν αυτές οι εξαγγελίες που απευθύνονται σε αντικοινοβουλευτικό κοινό, εκπέμπονται κυρίως από την ακροδεξιά… και με μια λέξη είναι λαϊκισμός.

Εκ παραλλήλου εμπαίζει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βεβαιώνοντας: «Αν θέλεις να είσαι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου τώρα στο isyriza.gr. Κι ύστερα, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν και θα αναδείξουν τους υποψήφιούς μας για την Ευρωβουλή».

Όμως ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς – που είχε ακουστεί και για υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ- είπε σε τηλεοπτική εκπομπή τα εξής:-«Έχω αποδεχτεί την πρόταση να είμαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές».

Ποιος ακριβώς του έκανε την πρόταση που αποδέχθηκε, αν όχι ο Κασσελάκης και με ποια ιδιότητα; Θα ψηφίσουν για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους; Θα ψηφίσουν, αλλά όχι για όλους;

Ναπολέων Κασσελάκης

Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» που εξέπεμπε από τις Βρυξέλλες συνάντησε αντιδράσεις. Ο βετεράνος του ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικός φίλος και μέντορας του Τσίπρα, Αλέκος Φλαμπουράρης, αγανάκτησε με το προσβλητικό υφάκι του και αποχώρησε μαζί με άλλους, αφού τον κατήγγειλε: «Είναι αυταρχικός αυτός ο τρόπος, δεν γίνεται συζήτηση με αυτούς τους όρους».

Ο Ναπολέων Κασσελάκης όμως συνέχισε τις απειλές: «Αν κάποιος διαφωνεί, να σηκωθεί να το πει»,   προτάσσοντας ως φόβητρο κάποιο… «δημοψήφισμα» και ποινές σε βουλευτές που ψηφίζουν κατά συνείδηση.

Σ’ αυτό το κλίμα το επικείμενο συνέδριο ετοιμάζεται από την ομάδα Κασσελάκη, ως… θρίαμβος προσωπικής του επικράτησης, παραβιάζοντας το καταστατικό ,τις πολιτικές αρχές και τις κομματικές παραδόσεις, με άδηλη επιδίωξη να αποδυναμώσει και άλλο τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο προτίθεται να φορτώσει την ήττα των Ευρωεκλογών.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού -συνεργάτες του οποίου ζητούν τις τελευταίες μέρες … “ομολογία αφοσίωσης» εν όψει «πρωτοβουλιών» του, όπως λένε- θα νομιμοποιήσει  την διολίσθηση του κόμματος στη γελοιότητα και τα προσωπικά καπρίτσια του εμφανώς προβληματικού διαδόχου του. Που δεν δείχνει να σέβεται τίποτε και κανέναν, μέσα στη μεγαλομανία του και δεν αντιλαμβάνεται σε ποια χώρα και τίνος κόμματος είναι επικεφαλής…

ΥΓ 1: Ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης – τον οποίο ο Κασσελάκης απέκλεισε από τις Σπέτσες- οργάνωσε εκδήλωση για τα Τέμπη με την παρουσία της σπουδαίας Μαρίας Καρυστιανού που συγκλόνισε.

Η παρουσία του Κασσελάκη ήταν οιονεί προβοκατόρικη γιατί έδινε απολύτως κομματικό χαρακτήρα στην εκδήλωση και υποδήλωσε σχέση της μαχητικής προέδρου οικογενειών  των θαμάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και σε κάθε περίπτωση ήταν απόπειρα καπηλείας

 Αιδώς μηδέν. Κάποιος να του εξηγήσει ότι δεν προφέρονται όλα για επικοινωνιακούς ναρκισσισμούς.

YΓ2.  Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αποκάλυψε ότι ο Κασσελάκης πίστευε ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε…δυο γύρους, όπως και οι… εθνικές εκλογές. Τον χαρακτήρισε επίσης «οξύθυμο» -και αυτό είναι μάλλον επιεικές…