Πώς καταντάει ο…. Πάγκαλος

“Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΝΔ και τώρα θα ψηφίσω Μητσοτάκη”, είπε ο Θ.  Πάγκαλος, από νέο ραδιοφωνικό στέκι.

Περί ορέξεως…  Κανείς δεν θα  εμποδίσει έναν 80αρη που στα 27 του ήταν στο ΚΚΕ και για τρεις δεκαετίες υπουργός του ΠΑΣΟΚ να πάει στη Δεξιά. Απλώς στην περίπτωσή του  υπάρχει ένα πικρό αίσθημα θλίψης για το κατάντημα  του ανδρός.

Είχε πάντα τον τρόπο να γίνεται ενδιαφέρων με  τα κουσούρια του. Αλλά όταν τον  άφησε εκτός Βουλής η Έφη Χριστοφιλοπούλου στο υπόλοιπο Αττικής μετατράπηκε σε χυδαιολόγο.

Μιλάει για τους Συριζαίους και τον Τσίπρα με ορολογία ανθρώπου των καταγωγίων.  “Το  τσογλάνι που είναι σήμερα πρωθυπουργός” . “Μαλάκας είναι, μαλακίες λέει”. “Τα  καθάρματα, οι χουντικοί που κυβερνάνε σήμερα”…

Όχι  πως ήταν ποτέ ευπρεπής.  Αλλά όσοι του αναγνώρισαν πολιτικά προσόντα παρέβλεπαν τα ανομήματα. Χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου “δωρολήπτη”. Ως υπουργός Εξωτερικών εξευτέλισε τη χώρα ζητώντας συγνώμη από τους Γερμανίας για  την αμετροέπεια του. Επί των ημερών του παραβιάσθηκαν   ουμανιστικοί κανόνες με την παράδοση διωκόμενου στους διώκτες του.

Στο ΠΑΣΟΚ πέρασε πειθαρχικό γιατί συκοφάντησε σκαιά στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Καθύβριζε ως καραγωγέας τους πάντες. Ακόμη και τον Γ.Παπανδρέου, τον οποίο αντιμετώπιζε γλοιωδώς εν συνεχεία, για να τον ξαναβρεί πάλι  ως “Γιωργάκη”.

Κάποια ΜΜΕ τον εκμεταλλεύονται ως γελωτοποιό τους συντηρώντας ένα πρόβλημα ρύπανσης με το απύλωτο στόμα του.

Όσοι έχουν ζήσει στην επαρχία γνωρίζουν ότι όταν σε μια κοινωνία κάποιος εμφάνιζε  στοιχεία παρεκτροπής το συνηθισμένο σχόλιο ήταν:” Δεν έχει κάποιον να τον μαζέψει;”