Σήμερα ο διάολος….κρύφτηκε!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Άρρωστος φριχτά, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία! Ευτυχώς που …βρέθηκε στην μικρή και αδύναμη αυτή χώρα. Φαντάζεστε να διοικούσε μια μεγάλη χώρα, με στρατιωτική δύναμη και υπεροχή, αυτός ο φριχτός υπάνθρωπος; Θα είχε ξεκινήσει τον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο ήδη και ο Χίτλερ θα φάνταζε άτακτος πρόσκοπος μπροστά του!

Σήμερα ο διάβολος…κρύφθηκε, γιατί τον ξεπέρασε και τον τρόμαξε! Σήμερα ο διάβολος απέκτησε σοβαρό αντίπαλο! Υπέρμετρα κακόβουλος, με αηδιαστικό και απεχθές ειρωνικό ύφος, που πρόδιδε τον σατανικό του χαρακτήρα, από την έκφραση του προσώπου του, από τα ματωμένα λόγια, που δραπέτευαν από το μακάβριο, σαν πληγή στόμα του, από την απόκοσμη, σαν στριγκλιά φωνή του, να ξεθάβει και να μαγαρίζει μπαγιάτικο θάνατο και από τον βόρβορο που σκόρπιζε η έρπουσα γλοιώδης βρομιά του.

Το πιο μακάβριο όμως, ήταν τα χειροκροτήματα των αιμοβόρων όρνεων, που ακολουθούν το απόκοσμο αυτό λάθος της φύσης, για να τραφούν πεινασμένα, από τα αποφάγια του.Από παντού επιδιώκει το κέρδος, από τον πόνο, κέρδος, από τον θάνατο, κέρδος, από την καταστροφή, κέρδος, από τα καμένα δάση, κέρδος, από το κέρδος, κέρδος ει δυνατόν! Κυριολεκτικά τρόμαξε ο διάβολος, από τον αδίστακτο έμπορα και δραπέτευσε μην τον πουλήσει, για κέρδος και χάσει και το κύρος του! Και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να εξακολουθεί να του μιλά Ελληνικά, σχεδόν ευγενικά, να καταθέτει χαρτιά και στοιχεία και να του εξηγεί….. το σχέδιο Γκολντάμερ! Και το ον απέναντι, να συνεχίζει να γελά!

Τον “πήρε” ο πόνος τον κολασμένο, για τα άμοιρα και αδικοχαμένα θύματα στο Μάτι τάχα! Και από τότε, τόσο σέβεται την μνήμη τους, που τους χρησιμοποιεί, ο απάνθρωπος, για πολιτικό προσωπικό του όφελος, με μακάβριες περιγραφές: Σώματα σαν κούτσουρα, παιδάκια αγκαλιασμένα καμένα, μάνα που έψαχνες και την πατούσες, γιατί ήταν άμορφη μάζα από κάτω σου, σακούλες με σώματα, για εξακρίβωση DNA και άλλες περιγραφές που ευχαριστούσαν την επιλεκτική αδηφάγα μνήμη του. Επιλεκτική, γιατί τα χιλιάδες, δικιάς του ευθύνης θύματα, καταλήγουν αβοήθητα, από την εγκληματική εγκατάλειψη του ΕΣΥ, χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτές, με απίστευτα ποσοστά θνησιμότητας στις ΜΕΘ! Πλησιάζουν τις δεκατέσσερις χιλιάδες τα θύματα της προσωπικής του ευθύνης, με την τραγικά θανάσιμη αντιμετώπιση της πανδημίας, στα ΜΜΜ, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στις εκκλησίες και όπου. Εκεί και για όλα αυτά, δεν φέρει καμία ευθύνη, ο μακελλάρης και η επιτελικά εγκληματική ανοργάνωτη παρέα του! Δεν είναι κάτι που θα επηρεάσει και θα προβληματίσει στο ελάχιστο, αυτόν τον ακραία κυνικό τύπο. Και επιτέλους, δεν έχει έλλειμμα ενσυναίσθησης, α π λ ά  δεν ενδιαφέρεται. Τελεία.

Το αχόρταγο αυτό ον, το άπειρα άπληστο, το ανίερο, το εθισμένο στα σαδιστικά βασανιστήρια ενός ανόητου και παραπλανημένου λαού, έχει και άλλες “χαρές” να περιμένει. Το καταστροφικό έργο του, το κερδοφόρο του όμως, θα συνεχισθεί και με άλλες δυστυχίες, που λογικά ακολουθούν. Πλημμύρες, ανεργία, φτωχοποίηση, εσωτερική μετανάστευση (μέχρι να τοποθετηθούν φράχτες “οριοθετημένης” μετακίνησης), πείνα και αυτά είναι τα τακτικά, υπολόγισε και τα έκτακτα! Θα είσαι πρόσφυγας, αλλά στον τόπο σου! Και θα τον ακούς σαν εφιάλτη να δηλώνει, πως κάναμε το καλύτερο δυνατό που μπορούσαμε (συμβαίνει). Δεν μπορείτε να έχετε όλοι δουλειά (συμβαίνει), δεν μπορείτε να έχετε όλοι υγεία (συμβαίνει), δεν μπορείτε όλοι να μάθετε γράμματα (συμβαίνει), δεν μπορείτε να ζήσετε όλοι (συμβαίνει), δεν….δεν…..αλλά μπορείτε να με ψηφίζετε (θα συμβεί), μην ξεχνιόμαστε! Καλή τύχη και τα δέοντα στην οικογένεια.