Σε εξέλιξη πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

H κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει μια μικρή ομάδα προδοτών στον στρατό που επιχειρούν να στηρίξουν απόπειρα πραξικοπήματος». Αυτό ανάρτησε στο twitter ο υπουργός Πληροφοριών της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκεζ. Νωρίτερα, δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό εθεάθη κοντά σε στρατιωτική βάση στο Καράκας, περιστοιχισμένος από μια ομάδα ανθρώπων με στρατιωτική περιβολή.

Ο Γκουαϊδό με βίντεο που ανάρτησε στο twitter ανέφερε ότι η «τελική φάση» του σχεδίου για την αποπομπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο έχει ξεκινήσει και κάλεσε τους πολίτες και τον στρατό να τον υποστηρίξουν.

Στο πλευρό του ήταν και ο πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ο Λεοπόλδο Λόπεζ, που βρίσκεται εδώ και μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει τη σωστή απόφαση και υπολογίζουν στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», είπε ο Γκουαϊδό.

Ο Γκουαϊδό, σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter, μιλούσε δίπλα σε άνδρες με στρατιωτική στολή και στον πολιτικό της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες, ο οποίος έχει τεθεί υπό κατ΄οίκον περιορισμό.

«Οι εθνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει τη σωστή απόφαση και υπολογίζουν στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», είπε ο Γκουαϊδό.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Νταγιάνι στο άκουσμα της είδησης συντονίστηκε πλήρως με τον Γουαϊδό δηλώνοντας πως η σημερινή μέρα «σηματοδοτεί την επιστροφή της δημοκρατίας και της ελευθερίας στη Βενεζουέλα – την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέκαθεν υποστήριζε»

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση του Λεοπόλντο Λόπεζ, είπε πως «είναι μεγάλη είδηση» και έκλεισε με το: «Ζήτω μια ελεύθερη Βενεζουέλα!»