Σκάνδαλο των υποκλοπών: Η ΕΥΠ είχε κοινό κέντρο με το Predator

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών  δείχνουν ότι η ΕΥΠ είχε κοινό κέντρο με το Predator. Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, παρουσιάζει στοιχεία που αναδεικνύουν το κοινό συντονιστικό κέντρο αξιωματούχων της ΕΥΠ και ιδιωτών-φορέων του παράνομου λογισμικού.

Τα νέα στοιχεία μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων της ΕΥΠ που υπέγραφαν τα αιτήματα παρακολουθήσεων για τους στόχους που, όπως αναδεικνύεται, είχαν παγιδευτεί και από το παράνομο λογισμικό.

Οι χειριστές του παράνομου λογισμικού γνώριζαν από τις αρχικές παρακολουθήσεις των μυστικών υπηρεσιών ποια είναι τα ενδιαφέροντα των στόχων ή και άλλες λεπτομέρειες, όπως το αν και πότε είχαν δεχθεί SMS για ραντεβού εμβολιασμού κατά του COVID-19.

Υπήρχε απευθείας συνεργασία στελεχών της ΕΥΠ και στελεχών της Intellexa που προμήθευε το Predator. Οι υπεύθυνοι του κοινού αυτού κέντρου τα μετέφεραν σε κεντρικό επίπεδο, ενώ πολλά από αυτά τα δεδομένα – ιδίως τα σχετιζόμενα με την προσωπική ζωή των παρακολουθουμένων – διακινούνταν και σε ιδιωτικό επίπεδο».