Σπύρου Βλέτσα, «Βολικοί μύθοι, καταστροφικές απάτες»

Ένα βιβλίο για την κρίση και το μνημόμιο

images«Γιατί ενώ όσες χώρες της ευρωζώνης είχαν ενταχθεί σε προγράμματα στήριξης ξεπερνούν την κρίση και επιστρέφουν στην ανάπτυξη, η Ελλάδα βυθίζεται συνεχώς στην αβεβαιότητα;». Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που πραγματεύεται το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Σπύρου Βλέτσα, «Βολικοί μύθοι, καταστροφικές απάτες» και το οποίο θα τεθεί στην κεντρική εκδήλωση για την παρουσίασή του την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 19.30.

Η δημοσιογράφος της Athens Voice και του STAR Κατερίνα Παναγοπούλου θα συντονίσει την ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στον συγγραφέα, Σπύρο Βλέτσα, τον πρ. Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Κωνσταντίνο Γάτσιο, τον δημοσιογράφο και τ. καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρη Ψυχογιό και τον δημοσιογράφο και εκδότη του The Book’s Journal, Ηλία Κανέλλη.

large_20160907011854_volikoi_mythoi_katastrofikes_apatesΤα κείμενα του βιβλίου του Βλέτσα μπορούν να θεωρηθούν μία μελέτη για όσα μας έφεραν στο μνημόνιο. Συγκροτεί τον χάρτη της ελληνικής χρεοκοπίας, τις νοοτροπίες και τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην κρίση εξηγώντας γιατί η ελληνική κοινωνία «κατέληξε να είναι ένα σύνολο ατομικών και ομαδικών επιδιώξεων για την κατοχύρωση συμφερόντων»

Όπως γράφει ο συγγραφέας: «Μια κοινωνία θρυμματισμένη, ένα πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο και αδύναμο να υπερβεί τον εαυτό του. Μύθοι, ψέματα, δοξασίες, συστηματική παραπλάνηση, ψευδαισθήσεις. Πολίτες πρόθυμοι να εξαπατηθούν και επιτήδειοι που αναλαμβάνουν εργολαβικά την εξαπάτησή τους». 

Πληροφορίες:  Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, 19.30, Polis Art café Πεσματζόγλου 5, Αθήνα, στη Στοά του Βιβλίου.