Στο φως το βούλευμα που καίει Γεωργιάδη και Λοβέρδο – Υπάρχουν ενδείξεις για γαϊτανάκι επικοινωνίας με «άξονα» τον Μανιαδάκη

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Μπουρλότο στα θεμέλια των μυθευμάτων, πάνω στα οποία στήθηκε το κατηγορητήριο από την προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που εξέτασε το δήθεν σενάριο περί πολιτικής σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis, έβαλε πριν δύο ημέρες η αποκάλυψη πως ακόμη και το βούλευμα με το οποίο απαλλάχθηκε ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας επιδέχεται σειρά ενοχοποιητικών ενδείξεων για τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Συγκεκριμένα, στο βούλευμα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο Νίκος Μανιαδάκης λειτούργησε ως αγωγός επικοινωνίας μεταξύ της Novartis και των παραπάνω υπουργών, και φρόντιζε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ελβετικού κολοσσού, φυσικά αντί αμοιβής, από τα οποία τα κέρδη καρπωνόταν κυρίως οι υπουργοί, αφότου εκείνος «παρακρατούσε» ένα συμφωνημένο ποσοστό.

Μπουρλότο στα θεμέλια του κατηγορητηρίου έβαλε και η πληροφορία της εφημερίδας «Documento», η οποία εξάλλου παρουσίασε αποκλειστικά και το βούλευμα πως στην Οικονομική εισαγγελία, όπου ακόμη εξετάζεται τόσο ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, για το αδίκημα της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ότι έχουν καταφτάσει και νέα στοιχεία από απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών, που αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.

ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ

Μπουρλότο έβαλε, φυσικά, και η πληροφορία πως στα πορίσματα που παρέδωσε η πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου περιλαμβάνονται e-mails που αντάλλαξε ο καθηγητής με τον κ. Γεωργιάδη, προκειμένου να ωφεληθεί η Novartis. Προφανώς, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η πρώην εισαγγελέας Κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου να συμπεριλάβει στην έρευνά της και τα συγκεκριμένα πορίσματα.

Όμως, το ερώτημα πλέον είναι πώς θα συνεχίσει την έρευνά της από εδώ και πέρα η ανακρίτρια. Γιατί, από τη στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ήδη κατηγορούμενος και η Δικαιοσύνη αποδέχεται πως υπάρχουν σοβαρές ενοχοποιητικές ενδείξεις και για τον Άδωνι Γεωργιάδη, τότε για ποια ακριβώς πολιτική σκευωρία μιλάμε;

Επιπλέον, αν η κ. Τουλουπάκη έκανε απλά τη δουλειά της, ως όφειλε, ακριβώς επειδή υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής πολιτικών προσώπων, τότε και πάλι για ποια σκευωρία μιλάμε;

Κι αν η κ. Αλεβιζοπούλου δεν λάβει υπʼ όψιν της όλα τα παραπάνω, τότε στην πραγματικότητα κινδυνεύει η διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου αναγκαστικά θα παρουσιαστούν κι αυτά τα στοιχεία, να μετατραπεί σε ένα θλιβερό για τη Δικαιοσύνη θέατρο σκιών, καθώς οι κατηγορίες θα χάσουν το μεταμορφωτικό τους κουκούλι και θα αποκαλυφθεί σε χρόνο ρεκόρ ο πυρήνας τους, που στοιχειοθετεί την πραγματική σκευωρία. Αυτήν την οποίαν έστησαν με θλιβερό τρόπο οι εμπλεκόμενοι στο πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο που έχει το όνομα Novartis, για να διαφύγουν των συνεπειών.

Όσο για τον Σάμπυ Μιωνή, που κλήθηκε με ψεύδη να στηρίξει τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου και με τα ίδια ψεύδη να σκεπάσει τον κρότο που θα έκανε το συγκεκριμένο βούλευμα; Γιʼ αυτόν, όπως φαίνεται, ήδη ανησυχούν ακόμη και οι εφευρέτες του…

Μιωνής

Το νέο «αφήγημα» Μιωνή βάζει φωτιά στο Μαξίμου

Οι αλλοπρόσαλλοι ισχυρισμοί του Ελληνοϊσραηλινού επενδυτή των απανταχού offshores Σάμπυ Μιωνή, που έλεγχε ή διαχειριζόταν άνω του 50% των 2,2 δισ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ, βάζουν πλέον φωτιά στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όλο και πληθαίνουν οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό να κρατήσουν αποστάσεις και να μην ταυτίζονται μαζί του, γιατί φοβούνται ότι, όταν σκάσει η «φούσκα», το πολιτικό κόστος θα είναι τεράστιο

Το νέο «αφήγημα» Μιωνή, που προβάλλεται με σκανδαλώδη τρόπο τόσο από την ΕΡΤ όσο και από το ΑΠΕ, τα οποία υπάγονται απευθείας στο πρωθυπουργικό μέγαρο, φαίνεται ότι γυρίζει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, καθώς το περιεχόμενο των ισχυρισμών που προβλήθηκαν διασύρουν όσους επιμένουν να παρουσιάζουν τον Μιωνή ως «αξιόπιστο».

Γιατί, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος ένας άνθρωπος ούτε μπορεί να τον πάρει κάποιος στα σοβαρά, όταν έχει ομολογήσει ότι ηχογραφεί ανώτατους κρατικούς λειτουργούς, όταν στοχοποιεί Έλληνες εισαγγελείς, αλλά και Αμερικανούς αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όταν ισχυρίζεται ότι ξαφνικά «θυμήθηκε» κάποιες λέξεις που του είχαν «διαφύγει», από έναν υποτιθέμενο «διάλογο» που είχε γίνει πέντε χρόνια πριν και όταν ως «αποδεικτικό στοιχείο» των ισχυρισμών του επικαλείται κάποιες χειρόγραφες σημειώσεις που ανακάλυψε πριν από λίγες ημέρες!

Κι όμως, αυτοί οι απίστευτοι ισχυρισμοί, που γελοιοποιούν όλους όσοι επιχειρούν να στήσουν ένα διάτρητο κατηγορητήριο και εξοργίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων, μεταδίδονται πανελλαδικά από τα κρατικά μέσα (ΑΠΕ και ΕΡΤ), τα οποία, αντί να εκφράζουν και να υπηρετούν την Ελλάδα, έχουν γίνει όργανα του Μιωνή και του Μαξίμου.

ΑΠΟ ΤΟ NEWS BREAK