Συνέδριο ή freak show;

Του Ιωάννη Δαμίγου

Το ζήτημα που προκύπτει, για το επικείμενο συνέδριο ή freak show του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ(!) κατά τις 20-22/5, αν θα είναι κατάλληλο ή ακατάλληλο για ανηλίκους και ευπαθείς ομάδες ηλικιωμένων! Οι μέχρι στιγμής επίσημοι προσκεκλημένοι μάλλον συντείνουν προς το ακατάλληλο του θεάματος, μια και “ξυπνούν” εφιάλτες, αξέχαστες εποχές overdose σοσιαλισμού και την αρχή του πισωγυρίσματος στην ιστορία, με την πτώχευση του κράτους εκ νέου, μετά από την λεηλασία κρατικών ταμείων και δημόσιων τιμαλφών.

“Για τον σοσιαλισμό παλεύουμε  όλοι αδέλφια” όπως είχε αναφωνήσει ο εξέχον τω πάλαι πολιτικός Παπαντωνίου. Και ακόμη παλεύουν ακούραστοι στα μαρμαρένια αλώνια!  Ένας ακάματος πολεμιστής καλεσμένος, αλλοίμονο, ο κ. Σημίτης. Ο αρχιστράτηγος και οραματιστής ηγέτης, της μηχανορραφίας και της παραποίησης αριθμών και μεγεθών, προς ένταξη. Ο άνθρωπος που δεν έβλεπε και δεν κατάλαβε ποτέ, τις μαύρες σακούλες με μάρκα να περνούν, μαζί κάτω από την μύτη του με τον κ. Τσουκάτο να τις μεταφέρει, από άγνωστη παραλαβή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός που “πέτυχε” αυτή την συγκριτικά συμφέρουσα αναλογία ευρώ – δραχμής! Πόσα του χρωστάμε! Γι’ αυτό και θα τον τιμήσει ο κ. Ανδρουλάκης.Βεβαίως και θα παραστεί με το πολιτικό του μέγεθος, ο συνταγματολόγος κ Βενιζέλος. Ο άλλος μεγάλος και αειθαλής σοσιαλιστής στην πράξη. Ο μεγάλος αδικημένος πολιτικός, που έβλεπε μακριά, πολύ μακριά. Ποια έργα του να θυμηθείς και ποια να ξεχάσεις, από το περίφημο PSΙ του ξεπουλήματος μιας χώρας (Παπαδήμος – Βενιζέλος – Σαμαράς), έως το χαράτσι του μόνιμου έκτοτε ΕΝΦΙΑ! Ο πληθωρικός υπερασπιστής ενεργειών σοσιαλιστής του “απολύτως”! Και σε αυτόν οφείλουμε τιμές!

Ασφαλώς δεν θα λείπει και ο πρώην πρωθυπουργός, αυτός κι αν είναι πραγματικά γεννημένος σοσιαλιστής, ο κ. Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που θα μπορούσε και το έκανε, να μας οδηγήσει τόσο ειδυλλιακά γαλήνια στην θαλπωρή της αγκαλιάς του ΔΝΤ. Ο περίπου πρωθυπουργός, ο πιο άοσμος, άγευστος και άχρωμος πολιτικός κατ’ όνομα. Εδώ τι να θυμηθείς και τι να ξεχάσεις! Από τις “κάλτσες” μέχρι το κόμμα που ίδρυσε και έχει ακόμα, συγνώμη αλλά δε το θυμάμαι τώρα! Ο πολιτικός που έχασε (τον έχασαν) μόνος του! Σίγουρα ήταν για άλλα πράγματα, αλλά όχι για σπορ, κινδύνεψε πολλάκις.

 Τι έχουμε ζήσει και τι έχουμε υποστεί με το ατελείωτο freak show, που ακόμη κόβει εισιτήρια σε αυτόν τον τόπο! Ποια άλλα προσκεκλημένα πρόσωπα έκπληξη θα μας ανατριχιάσουν άραγε; Και που συνεχίζουν να ταιριάζουν εκπληκτικά με το σημερινό ντεκόρ του τρόμου, σαν να μην άλλαξε τίποτα, στο τούνελ του χρόνου θαρρείς! Συνέδριο ή freak show;