Συνέντευξη ή οικογενειακή κουβεντούλα; Βρείτε τις διαφορές

Σε καμία ευρωπαϊκή τηλεόραση δεν θα τολμούσαν να στείλουν τη σύζυγο του ανεψιού ενός πρωθυπουργού να του πάρει συνέντευξη του πρωθυπουργού, όχι του ανεψιού.

Στην Ελλάδα γίνεται κατ’ επανάληψη και το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο: Ενδοοικογενειακή κουβεντούλα που μόνο συνέντευξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Πέρα από τις πάσες για τις αβάσιμες απαντήσεις, τις διαστρεβλώσεις και τα ωμά ψέματα που αράδιαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξ αγχιστείας ανεψιά του – στον ΣΚΑΪ – χωρις αντίλογο, κάποια στιγμή είπε: «Ο πληθωρισμός αρχίζει να δείχνει ενδείξεις ότι υποχωρεί».

Ποιος δημοσιογράφος δεν θα του έλεγε αμέσως: Πώς υποχωρεί; Με τα στοιχεία της Eurostat και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το αντίθετο συμβαίνει. Μόλις προχθές δημοσιεύθηκε. Όσο για τα τρόφιμα, καλπάζει… Η συνομιλήτρια του πρωθυπουργού τον άφησε να συνεχίζει για την πολιτική του κατά της ακρίβειας.

Μετά από μια τέτοια συνέντευξη σε άλλη χώρα θα ακολουθούσε αυτό που έλεγε ο Αμερικάνος ηθοποιός Τζον Χοπ: «Την επομένη πουλήθηκαν πολλές τηλεοράσεις, όσοι δεν μπόρεσαν να τις πουλήσουν, τις πέταξαν».

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR