Συνέχεια από το άρθρο του Γ. Λακόπουλου

Είμαστε πάρα πολλοί εμείς που συμφωνούμε με το άρθρο σας για το προοδευτικό μέτωπο με αρχηγό τον Τσίπρα. Είναι άμεση ανάγκη να ενισχύσουμε τη δημοκρατία και να την εμβαθύνουμε με παρεμβάσεις νομοθετικές που δεν πρόλαβαν να γίνουν την πρώτη φορά.

Όποια μερίδα του Σύριζα θέλει να επεξεργαστεί ένα άλλο κόμμα σύγχρονης αριστεράς μπορεί να το κάνει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κατοχύρωση όλων των θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος και να συνταχθούν στο μέτωπο αυτό όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες.

Πρέπει να στραφούμε σε προσωπικότητες (Πανεπιστημίων, επαγγελματικών κλάδων κλπ) οι οποίες να μπουν μπροστά και να έχουν συμβούλια κοντά τους από μέλη του Σύριζα και άλλων δημοκρατικών κομμάτων. Συμβούλια που θα έχουν λόγο στις κυβερνητικές αποφάσεις. Δεν θα είναι υπεράνω η γνώμη του υπουργού, όπως τώρα.

Η αριστερά, από πάντα, ξέρει να κάνει συλλογική εργασία. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης γίνεται προσπάθεια συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων για να νικηθεί οριστικά ο νεοφιλελευθερισμός. Το διακύβευμα είναι η εμβάθυνση της Δημοκρατίας με θεσμούς που να μην μπορούν να καταλυθούν.

Να μπουν στο Σύνταγμα. Έχουμε εξέχοντες νομικούς. Η πανδημία μπορεί να γίνει σκαλοπάτι για μια κοινωνική μεταμόρφωση ολόκληρης της Ευρώπης.

Μ.Κ.