ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα είναι «άρρωστο», αλλά και το μάτι του «γιατρού» γυαλίζει

Του Νίκου Λακόπουλου

Τα βλέμματα ακόμα και των υποστηρικτών του στην Κεντρική Επιτροπή όπου ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε… ξεκάλτσωτος μαρτυρούν την απόγνωση, αλλά όπως λέει ένας βουλευτής την έχουν μετατρέψει σε… αισιοδοξία.

«Το κόμμα μας θα γίνει κυβέρνηση, δεν έχω καμία αμφιβολία» θα πει χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μέσα σε δύο μήνες αυτό δεν μπορεί να γίνει. Θα δώσουμε σοβαρές εναλλακτικές λύσεις με συγκεκριμένες προτάσεις νόμου. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

«Οκτώ χρόνια μετά, το κόμμα φαίνεται τώρα να βρίσκεται στα τελευταία του. Η απρόβλεπτη εκλογή του πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξοργίσει μεγάλο τμήμα του κομματικού πυρήνα, που τον θεωρεί εκτός επαφής με την Ελλάδα και την Αριστερά της» θα γράψει το Politico..

«Η άνοδός του, δίκην μετεωρίτη, από την αφάνεια, η έλλειψη πολιτικής ατζέντας, η κουβέντα των ΜΜΕ γύρω από τον Αμερικανό νοσοκόμο σύζυγό του, οι βέρες Cartier του ζευγαριού και οι επισκέψεις του Κασσελάκη στο γυμναστήριο έχουν ενοχλήσει τους επικριτές του μέσα στο κόμμα».

Το τελευταίο επίτευγμα του «Στέφανου της Ελλάδας» είναι πως -αφού άλλαξε την διεύθυνση του σταθμού στο Κόκκινο 105,5 και πήρε ο ίδιος τηλέφωνο για να δώσει συνέντευξη σαν αφεντικό αποφάσισε να πάρει ο ίδιος μια εκπομπή που θα λέγεται «Η ώρα του Προέδρου».

Στην Κεντρική Επιτροπή επιτέθηκε στην «Πέμπτη Φάλαγγα» του κόμματος -που δεν περιορίζει στους τέσσερις που παρέπεμψε για διαγραφή με στυλ Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά πριν δεν είχε παραλείψει να τους παίρνει τηλέφωνο για να μείνουν στο κόμμα ή για να ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή στον Δημήτρη Βίτσα.

Οι φράσεις «ξεσκονίζω ότι έχει ειπωθεί εδώ μέσα -Ελάτε να δουλέψετε -θέλω λύση τώρα», «βαρέθηκα να ακούω αναλύσεις» – Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά» -με το βλέμμα του να γυαλίζει δείχνουν περισσότερο θυμωμένο με τους υφισταμένους διευθυντή εταιρείας, παρά αρχηγό αριστερού κόμματος.

Το ότι κατηγορεί τα στελέχη ενός αριστερού κόμματος ότι δεν έχουν…. επαγγελματισμό -και ταυτόχρονα να λέει ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα μπορεί να είναι δείγματα σχιζοφρένειας με στοιχεία μεγαλομανίας ενός Μεσσία που προεξοφλεί ότι θα γίνει Πρωθυπουργός -αν και το κόμμα του πνέει τα λοίσθια.

Πολλοί μετράνε πόσες φορές λέει την ημέρα τη λέξη «εγώ», αλλά το βλέμμα και οι κινήσεις του στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής με μερικές εκφράσεις και γκριμάτσες θα πρέπει να προβληματίσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν στο πρόσωπο του μετεωρίτη -κατά το Politico- μια ελπίδα για την Αριστερά.

«Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου» είπε με ναρκισσισμό και «θέλω να έχω στην ομάδα μου καλά παιδιά»!

Προφανώς το κόμμα είναι μια ομάδα εργασίας για να βοηθήσει την αποστολή του να γίνει πρωθυπουργός και όσοι τον αμφισβητούν δεν μπορούν να είναι στο κόμμα «του».

Το ερώτημα είναι πώς θα τελειώσουν όλα αυτά με έναν αυτόκλητο σωτήρα του κόμματος και της χώρας που ήδη εμφανίζει συμπτώματα αλαζονείας και ναρκισσισμού και βλέπει πως το κόμμα χρειάζεται ίαση κι αυτός είναι ο γιατρός που θα το θεραπεύσει.