Ευτυχώς που έχασα τα μαλλιά μου νωρίς!


ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Η  καταγραφή δεν είναι τίποτα περισσότερο από την δημοσιοποίηση της στέρησης μας. Το Restart ; Ένα σύγχρονο μύθευμα, μια φτηνιάρικη κακότεχνη γύψινη διακόσμηση λαϊκιστών.  Το ερώτημα ή αυτομαστίγωμα:  Πόσο θα κρατήσει η κρίση που μας ήρθε το 2009;

Η κρίση δεν είναι ίωση που κάνει τον κύκλο 4 ημερών περνώντας στον γείτονα μας. Εξαρτάται από την συμπεριφορά όλων μας. Δηλαδή και εμένα και εσένα.

Η κρίση δεν ήρθε το 2009. Ήταν ένα κρεβάτι των τραπεζιτών φακίρηδων με καρφιά. Σταδιακά κυνικά έπεφταν τα προσχήματα  και εξαφανίζονταν τα καρφιά. Στο τέλος έμειναν λίγα ικανά να μας σταυρώσουν  εκεί πάνω.

Σήμερα ακίνητοι ματωμένοι περιμένοντας  -όπως οδηγήσαμε και οδηγηθήκαμε  στον Προκρούστη  για να μας εξωσπιτικώσει – αντιληφθήκαμε κάπως αργά το όλο σκηνικό αφού για αρκετές δεκαετίες οι  ανοιχτοί κρουνοί χρήματος διέθεταν ταυτόχρονα κατευναστική και ηρεμιστική δράση -που πάντε διαθέτει η ουσία που λέγεται χρήμα.

Δεν υπάρχει ειδικό βάρος πλέον που να ορίζει το πολιτικό ήθος των εκλεγμένων πολιτικών μας- απο εμένα κι εσένα – αφού  όλα αιωρούνται εκεί στο Συνταγμα. Αιωρούνται λες και είναι φαγωμένο φελιζόλ στα χέρια νευρικών νήπιων που ανακάλυψαν την δύναμη τους μέσα σε θάλαμο χωρίς βαρύτητα, κάνοντας τούμπες συνεχώς.

Ï Åëëçíéóìüò ôçò Áéãýðôïõ ôéìÜåé ôçí åðÝôåéï ôçò 28çò Ïêôùâñßïõ 1940, óôï ÊÜéñï, ÐáñáóêåõÞ 28 Ïêôùâñßïõ 2016. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÍÉÊÏÓ ÊÁÔÓÉÊÁÓ

Υπουργοί του σήμερα που δίνουν υβριστικό ένα κακόφωνο ρεσιτάλ  ειρωνείας και αλαζονίας , συγκρούονται με άλλους που κατείχαν το ίδιο αξίωμα νωρίτερα και κούφαναν όλο τον κόσμο. Η Κοινωνία μας –δηλαδή εγώ και εσύ-  έχουμε άλλα πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε.

Το σύγχρονο πτυσόμενο καθαρτήριο μας είναι κινούμενη γιγαντοαφίσα πάνω σε φορτηγό που οδηγείται από λαϊκιστές που έχουν πεισθεί να ακούσουν την συνείδηση τους όταν οι υπόλοιποι εμείς  τους έχουμε σφιχταγγαλιάσει από την ανάγκη μας να ανέβουμε “λίγο ψηλότερα¨και τους έχουμε κλείσει, απο τα φιλιά και τα χάδια, αυτιά και μάτια.

ΜΠΟΥΜ !

Κόντρα Παππά – Κεδίκογλου! Μοιάζουμε σαν φτηνή αλουμινένια αριστερόστροφη βίδα που έχει πλακωθεί απο αμόνι 1 τόνου και αναρωτιέται αν το δεξιόστροφο κατσαβίδι φταίει για αυτό και όχι ο τυφλός και κουλός μάστορας.