Τέρενς Κουίκ: Εκτός ΑΝΕΛΛ, εντός κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός Ανεξαρτήτων Ελλήνων» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Τοσουνίδης. «Αν εξαιρέσουμε τον κ. Κουίκ, που έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος με όλη την τελευταία του πορεία, δεν υπάρχει καμία διαφωνία. Είναι ομόφωνη απόφαση των υπουργών μας, μαζί με τον Πάνο Καμμένο, να αποχωρήσουν και να εγκαταλείψουν τις υπουργικές τους καρέκλες».

Ωστόσο ο Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι “δεν έχουν επιβληθεί πειθαρχικά μέτρα και ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε”.

Ας σημειώσουμε εδώ πως ο Τέρενς Κουίκ διαγράφεται από το κόμμα on air -με ανακοίνωση όχι του αρχηγού, αλλά του εκπροσώπου Τύπου. Δεν είναι βουλευτής, αλλά μπορεί να γίνει: είναι ο πρώτος επιλαχών, αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα του, αφού ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών- όπως είπε.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε προ ημερών ο Τέρενς Κουίκ. Και προφανώς θα παραμείνει -κατά πάσα πιθανότητα ενισχύοντας -αν παραιτηθεί ο Παπαχριστόπουλος- την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά μία έδρα.

Ίσως γι΄αυτό οι τελευταίες ειδήσεις λένε πως ο Τέρενς Κουίκ δεν απηχεί τις απόψεις των ΑΝΕΛ, αλλά δεν …υπάρχει θέμα.