Υπονομεύει τη Φώφη ο Σημίτης και υπέρ ποίου;

Παρά την κοινή επιδίωξή τους για διάλυση του ΠΑΣΟΚ η πρόσφατη συνάντηση του Κ. Σημίτη με τη Φώφη Γεννηματά έγινε σε πολύ κακό κλίμα. Και οι δυο θεωρούν  ότι στη θέση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δημιουργηθεί νέος φορέας, αλλά η κόρη του Γ. Γεννηματά πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός προωθεί την εκπαραθύρωσή της από την ηγεσία.

Σε υποκίνηση από τον Κ. Σημίτη απέδωσε τις πρωτοβουλίες που εκδήλωσαν στην Κεντρική  Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του Στ. Ξεκαλάκης και μέλη που επηρεάζονται απο τον ευρωβουλευτή  Νίκο Ανδρουλάκη. Η εσπευσμένη επίσκεψή της  στον Κ. Σημίτη έγινε για να εκφράσει τη διαμαρτυρία της και να του ζητήσει “να τους μαζέψει”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κ. Σημίτης αντέδρασε με ιδιαίτερη ενόχληση, που έφτασε ως τον εκνευρισμό κάποιες στιγμές, απαντώντας στις κατηγορίες της Φώφης για ίντριγκα εναντίον της ότι “λέει τις απόψεις του, αλλά δεν αναμειγνύεται στα εσωκομματικά”.

Η συνάντησή έληξε με εκατέρωθεν δυσφορία και  έκτοτε πρόσωπα από το περιβάλλον της Γεννηματά διακινούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στ. Ξεκαλάκης είναι τακτικοί συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού και “δεν θα έκαναν τίποτε χωρίς να τον ενημερώσουν”.

Στο “σχέδιο Σημίτη” για “νέο κομμα με άλλον αρχηγό” εντάσσουν οι ίδιοι και τις πληροφορίες για μυστική συνάντηση που είχε ο Κ. Σημίτης προ εβδομάδων με τον Ευ.Βενιζέλο σε σπίτι παλαιού συνεργάτη του.

Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστρατεύθηκε από το “σύστημα Σημίτη” για την διαμόρφωση υπερασπιστικής γραμμής υπέρ του Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά και του Γιάννη  Στουρνάρα.

Στο επιτελείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ πάντως θεωρούν ότι οι δυο άνδρεςς συνωμοτούν για την απομάκρυνση της Γενηματά από την ηγεσία, επειδή τη θεωρούν ανεπαρκή, και αναφέρονται σε εξολομογήσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ  ότι αν δεν φύγει  Φώφη ο ίδιος θα εγκαταλείψει την πολιτική.