Υποψήφιος για την προεδρία και ο Νίκος Παππάς

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανακοίνωσε και ο Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς μπήκε στην κούρσας διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφού, όπως ανακοίνωση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το μεσημέρι του Σαββάτου (15/07), θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Έτσι, λοιπόν, ο Νίκος Παππάς έγινε το τέταρτο στέλεχος που έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μετά τους – κατά χρονολογική σειρά – Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Στέφανο Τζουμάκα.

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Παππάς δήλωσε στην τοποθέτησή του: «Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να μην αισθάνεται κανένας ιδιοκτήτης και κανένας ενοικιαστής. Θα υπηρετήσω την ενότητα του κόμματος με όλες μου τις δυνάμεις. Εκφράζουμε και συσπειρώνουμε όλον τον κόσμο από την Αριστερά ως το Προοδευτικό Κέντρο. Κάθε αναδίπλωσή μας στη φωλιά της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και μόνο θα ήταν μεγάλο λάθος. Η περίοδος της απλής αναλογικής έκλεισε. Σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής, μόνο παρατάξεις που εκφράζουν ευρύ τόξο δυνάμεων μπορούν να κερδίζουν εκλογές».

Τζουμάκας: «Μπορώ να συμβάλω με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα στην αλλαγή πορείας»

Από την πλευρά του, στο κείμενο της υποψηφιότητάς του, ο Στέφανος Τζουμάκας – μεταξύ άλλων – αναφέρει: «Μπορώ να συμβάλω με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα στην αλλαγή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη συγκρότηση μιας στρατηγικής νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος με στόχο την υλοποίηση της πολιτικής μας υπέρ της χώρας και του ελληνικού λαού».

Υπενθυμίζεται πως ήδη η Έφη Αχτσιόγλου από την Τετάρτη (12/07) και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Παρασκευή (14/07) έχουν ανακοινώσει δημόσια την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Αχτσιόγλου: «Είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκιο»

Η Έφη Αχτσιόγλου πως «είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκιο», τονίζοντας πως δεν υπάρχει δίλημμα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να κινηθεί «προς το Κέντρο ή προς τα Αριστερά». Μάλιστα, η ίδια είπε: «Κάναμε το πρώτο βήμα, τώρα όμως χρειάζονται πολλά περισσότερα. Βήματα που θα κάνουμε όλοι μαζί όχι με το άγχος της δικαίωσης των προσωπικών διαφορετικών μας διαδρομών ή εμπειριών, αλλά επιτυγχάνοντας μια νέα σύνθεση, ώστε να συγκροτήσουμε μια νέα κοινή ταυτότητα, ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα πολιτική παράδοση».

Τσακαλώτος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «θολή ταυτότητα» του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ανέφερε πως το κόμμα «πρέπει να παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς», συμπληρώνοντας: «Δεν μπορώ να φανταστώ Αριστερά που δεν θα θέλει να κάνει ανοίγματα στον κόσμο, σε εργαζομένους όλων των ειδών, από τα ντελίβερι μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό. Έχουμε μια πολύ ταξική κοινωνία που καθορίζεται το μέλλον των παιδιών από τη στιγμή που έχουν γεννηθεί».