“Φράουλες και Αίμα” στο Κουκάκι

Γράφει ο Συγγενής

Θα τους ζήλευε και ο Peter Sellers αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι! Όταν είσαι ζεύγος σκηνοθέτη & αρχιτεκτόνισσας και έχεις γιους δικηγόρους και μηχανικούς, όταν ζεις στο κέντρο και έχεις γείτονες που σε ξέρουν καλά και σε εκτιμούν, όταν έχεις φάτσα που δεν μοιάζει καθόλου  στο ληστή Νταβέλη (με γυαλάκια και ακουστικά) και όμως αυτοί επιχειρούν μετά τον ξυλοδαρμό & την διαπόμπευση σου να σε βγάλουν επιπλέον και τρελό ε, τότε ευελπιστείς πως στο τέλος μάλλον θα γίνουν ρεζίλι.

Τι γίνεται όμως αν δεν είσαι βραβευμένος αλλά άνεργος, αν δεν είσαι εξηντάρης αλλά πιτσιρικάς, αν δεν ήσουν ανάμεσα σε κόσμο αλλά σε ένα σκοτεινό στενό, αν δεν είσαι οικείος αλλά μετανάστης, αν οι νόσοι σου δεν είναι καθώς πρέπει αλλά είσαι πρεζόνι, αν δεν είσαι λόγιος αλλά αμόρφωτος, αν δεν είσαι διαυγής αλλά ψυχικά ασθενής, αν η φάτσα σου δεν είναι καλοκάγαθη αλλά έχεις τατουάζ ή αν τέλος μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού σου και στην καθύβριση της συζύγου σου βουτήξεις πράγματι ότι βρεις μπροστά σου κι αντισταθείς; Ε, τότε μπορείς να δεις τα ραδίκια ανάποδα για πλάκα!

Συμπέρασμα ΠΡΩΤΟ: μη γελάτε με τον Μπογδάνο, γιατί μια μέρα μπορεί να κλάψετε! Συμπέρασμα ΔΕΥΤΕΡΟ: Τώρα που την πάτησαν μεγαλοπρεπώς είναι η ώρα για όσους υπερασπίζονται δικαιώματα γιατί κατά τις επόμενες δέκα χιλιάδες φορές που θα τα παραβιάσουν θα καταφέρουν να το αποκρύψουν μια χαρά! Συμπέρασμα ΤΡΙΤΟ: δείξτε με το δάκτυλο τους ηθικούς αυτουργούς, που κάνουν τους Κινέζους, αν δεν θέλετε να είστε ανήξεροι-συνένοχοι σαν τα θλιβερά κανάλια.

………………………………………………………………………………….

 Τινές εκ του Σαμαρισμού (τα πιο νούμερα) που παρελαύνουν στους διαύλους κάνοντας, υποτίθεται,  την μέρα-νύχτα δεν είναι παρά οι χρήσιμοι ηλίθιοι. Οι αληθινοί ένοχοι παριστάνουν τους αποστασιοποιημένους,  περισπούδαστους και αντικειμενικούς παρατηρητές.

Πάρτε παράδειγμα τον συμπαθή φιλελεύθερο στοχαστή που κάνει τον Πρωθυπουργό. Δεν φαίνεται να έμαθε ακόμη τα νέα. Αν δεν ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα των υπηκόων του αλλά τα «δικαιώματα» του τσαλαπετεινού του Wyoming θα είχε σπεύσει πρώτος να τοποθετηθεί με κοσμοπολίτικο ενθουσιασμό. Θα ήταν πρόθυμος ακόμη και να πάει κόντρα στην παράταξη για κάτι πιο ανώδυνο, όπως είχε διαφοροποιηθεί ως απλός βουλευτής για το σύμφωνο συμβίωσης! Oχι όμως και να ψέξει τους καλύτερους πελάτες της παρατάξεως…. Ο κυνισμός της οικογενείας δεν το επιτρέπει.

……………………………………………………………………………….

Υπάρχει και η πολυπληθής κατηγορία των επιτηδείων ουδέτερων. Πρώτα από όλους ο Πρόεδρος κ. Προκόπης Παυλόπουλος που παρακολουθεί απαθής την χώρα να διχάζεται τέτοια ώρα. ΦΡΑΟΥΛΕΣ & ΑΙΜΑ λέγεται η πρωτότυπη εθνική μας στρατηγική. Φράουλες κομίζει ο κ Δένδιας της ομοψυχίας  και το αίμα ο κ. Χρυσοχοίδης του εξανδραποδισμού!  Ο διανοούμενος που έγινε Πρόεδρος γιατί αντιτάχθηκε στον διχασμό του 2008, ίσως ελπίζει πως θα ξαναγίνει αλλά με την ακριβώς αντίθετη μέθοδο.

Εκκρεμεί επίσης ο ΓΑΠ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που έβαλε τον Χρυσοχοίδη στην Κατεχάκη και μετά τον έστελνε για  συγγνώμες στον Γλέζο αφού τον ψέκασε με χημικά έξω από την Βουλή.

Περιμένουμε τον κ. Κιμπουρόπουλο, που πρώτευσε χάρις σε μια και μόνη προσβλητική αναφορά προς τα αναπηρικά δικαιώματα. Ας δούμε τι λέει τώρα για την δαιμονοποίηση μιας οικογένειας. 

Ακολουθεί ο κ. Τατσόπουλος, ο συγγραφέας που τα λίχνισε όταν τον τσάντισε η εξουσία για να βρεθεί ακόμη και στο απέναντι ψηφοδέλτιο. Δεν φαίνεται να ένοιωσε ακόμη ότι θίγεται η αισθητική του.

Ο  κ. Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ που η οικογένεια του πλήρωσε την χούντα όσο λίγες, σίγουρα δεν νοιώθει βολικά να εκπροσωπείται από μελανοχίτωνες. Δεν του φθάνει που είναι με την ψήφο εμπιστοσύνης του, υπουργός Γεωργίας ο εκλεκτός του Γεωργίου Παπαδοπούλου, τώρα τον βλέπει να εκπροσωπεί και το σύνολο της συντηρητικής παράταξης! Τον ακούει σιωπηλός να προκαλεί μάλιστα από του βήματος της Βουλής με ρητορικές ερωτήσεις του τύπου «που την είδατε την Χούντα;».

Ο σκηνοθέτης κ. Απ. Δοξιάδης, γνωστής ευαισθησίας για τα δικαιώματα των παιδιών και για την υπεράσπιση νέων επιστημόνων, γιατί δεν φιλοτεχνεί τώρα μια ωραία συλλογή με όλα όσα είπαν αυτές τις ημέρες οι ομοιδεάτες του; Εκτός αν συμμερίζεται τις χοντράδες του Λοβέρδου πως ο κ. Ινδαρές δεν είναι παρά ένας αποτυχημένος καλλιτέχνης με απωθημένα δημοσιότητας και γι’ αυτό τα κάνει όλα!

Άλλος γνωστός καλλιτέχνης και πολιτικός, που ως δήμαρχος Νέας Φιλαδελφείας έσπευσε πρώτος να καταχεριάσει το αμφιλεγόμενο δρώμενο της παρέλασης ως προσβλητικό για τις πεποιθήσεις τινών εκ των πολιτών, τώρα εμφάνισε παράδοξη αφωνία.

 Γελοιογράφοι που δεν άφηναν τίποτε να πέσει κάτω, ακόμη δεν εντόπισαν γελοίον τι.

Τροβαδούροι της «θανάσιμης μοναξιάς» που κάποτε αγωνιούσαν «την αλήθεια ποιος θα μάθει» περιμένουν αμήχανοι να τους διαλέξει ο καλοντυμένος Κούλης γραβάτα προτού πάρουν θέση.

 Οι εξηντατόσοι με τα δικαιώματα του προφυλακισμένου πολιτικού κρατούμενου Γιάννου Παπαντωνίου, τίποτε ακόμη; Θα μου πείτε ο κ Ινδαρές δεν προφυλακίστηκε….

Οι βαρύγδουπες επιτροπές ηθικής, δικαιωμάτων, πολίτη κι άλλα μαγαζάκια παριζιάνικης μόδας ουδόλως θεώρησαν ότι εμπλέκονται! Η Νομική του Μάνεση και του Μανωλεδάκη επίσης αισθάνεται υπερήφανη για τον απόφοιτο της.

Καλά τα Μ.Μ.Ε. …. αυτοί συνεχίζουν να πλέουν αμέριμνοι στα παράλια της Βλαχομπογδανίας.

……………………………………………………………………………………………………………….

Σε όσους πολίτες δεν νοιώθουν ακόμη καμία απειλή θα ταίριαζε το γνωστό ποίημα για την Γερμανία «…Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…».

Εγώ θα προτιμήσω όμως κάτι πιο πρακτικό: Είδαμε όλοι το ευγενές πρόσωπο του αστυνομικού – συνδικαλιστή (νομίζω πως ήταν  ο έκπτωτος του ΣΚΑΙ) με το ένα φρύδι σηκωμένο να λέει απευθυνόμενος στον πολιτικό του προιστάμενο: «ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΩΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΊΔΗΣ!» Ποιος εχέφρων προσμένει από μια τέτοια σουρεαλιστική αστυνομία να τον φυλάξει από το οργανωμένο έγκλημα;