Όταν ο κος Ρωμανός ξέρει…

Του Τάκη Ψαρίδη

Αναμενόμενο αυτό που είπε ο κος Ρωμανός. Ο ίδιος ξεκίνησε ως παρατράγουδο της Αννίτας Πάνια, σε μια εκπομπή δηλαδή που εκμεταλλεύονταν δυστυχισμένα «ψώνια» που ποθούσαν να κάνουν καριέρα στο τραγούδι και τελικά έκανε καριέρα ως «άριστος» στη ΝΔ. Κοτζάμ Δ/ντής του γραφείου τύπου στον οποίο υποκλίνεται σύσσωμη η καθεστωτική δημοσιογραφία.

Αναμενόμενο λοιπόν αυτό που είπε για τον κο Ανδρουλάκη. Ότι αυτά που προέκυψαν από την «επισύνδεση» του προέδρου του ΚΙΝΑΛ είναι “ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα” και γι’ αυτό πρέπει ο ίδιος ο Ανδρουλάκης “να έχει το θάρρος να τα κοινοποιήσει”.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το άτομο αυτό γνωρίζει τα «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» που προέκυψαν.  Λογικό και αυτό και αναμενόμενο, εφόσον τα γνωρίζουν και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που μαζί κατασκεύασαν το εν λόγω επικοινωνιακό αφήγημα λάσπης και αλητείας.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι και άλλων πολλών πολιτικών, δημοσιογράφων και ενεργών πολιτών, είναι «επισυνδεδεμένα» τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους, όπως λέει και το πρώην «παρατράγουδο» και νυν «άριστος» υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα, όχι για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αλλά για το πώς διέρρευσε αυτή η υπόθεση..

Είναι και αυτή καθ’ αυτή η αλαζονεία, το θράσος, η αδίστακτη αλητεία και ο πλήρης εκτσογλανισμός με τον οποίο αντιμετωπίζεται η δημόσια και πολιτική ζωή της χώρας. Είναι και όλοι αυτοί οι «άριστοι» ακροκεντρώοι, καθώς και οι επιφανείς «δημοσιογράφοι» που υποστηρίζουν αυτήν την κατρακύλα χωρίς κανένα ίχνος δημοκρατικής συνείδησης, δημοσιογραφικού καθήκοντος και ντροπής.

Ουσιαστικά δηλαδή, η υπόθεση αυτή αποκαλύπτει το βαθύ καρκίνωμα της χώρας. Διότι, χωρίς αυτό το καρκίνωμα καμία Δικαιοσύνη δεν θα τολμούσε να νομιμοποιήσει τέτοιες «επισυνδέσεις» και ο άμεσος προϊστάμενος των «επισυνδέσεων» και πρωθυπουργός, τουλάχιστον θα είχε το ήθος να παραιτηθεί, όπως ακριβώς γίνεται σε όλες τις φιλελεύθερες δημοκρατίες του κόσμου.