Όταν το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κρίνει ένα νόμο ως “απαράδεκτο” και ο… Σαββόπουλος αναλαμβάνει να καθοδηγήσει μια εν τρικυμία κυβέρνηση

Του Νίκου Λακόπουλου

Με τους υπουργούς της να αντικρούει ο ένας τον άλλο δημόσια και τον Πρωθυπουργό να εμφανίζεται εκ των υστέρων ως διαιτητής η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειχνε ήδη πως βρίσκεται σε τρικυμία ώσπου ήρθε η Μύκονος να αποκαλύψει τις αντιφάσεις της με δραματικό τρόπο.

Το “πιο ελεύθερο καλοκαίρι» σύμφωνα με το πασχαλινό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν το Θείο Φως θα γινόταν ήλιος αισιοδοξίας» μάλλον “σκοτώθηκε” μαζί με την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Στην πάλη μεταξύ Βορίδη, Άδωνη και Χατζηδάκη που φαίνεται να ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα φαίνεται καθαρά πως ο Μητσοτάκης είναι πια πρώτος μεταξύ ίσων που οι υπουργοί του επιχειρούν να καθοδηγήσουν και να επιβάλλουν την δική τους γραμμή σα να βρίσκονται ήδη στην μεταμητσοτακική εποχή και να άρχισε ο αγώνας για την διαδοχή του.

“Ο κορωνοϊός θερίζει. Τα νησιά σε αναστάτωση. Η κοινωνία σε ανασφάλεια. Κι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης — που προέβλεπε με σιγουριά καλοκαίρι της κανονικότητας– κιχ. Κάνει διακοπές και ξεκουράζεται. Την Τρίτη ξανά στο γραφείο του. Σε λίγο, προβλέπω, θα δουλεύει Τετάρτη με Πέμπτη. Part time” σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος.

Πέφτουν έξω, αλλά συνεχίζουν

«Στον αέρα πάλι ο σχεδιασμός του «επιτελικού κράτους».
Το επαναλαμβανόμενο λάθος των επιτελών είναι ότι υιοθετούν πάντα το καλύτερο σενάριο, προεξοφλώντας θετικές εξελίξεις.
Πέφτουν έξω από την άνοιξη του 2020 & συνεχίζουν” έχει προηγηθεί ο ευρωβουλευτής -της Νέας Δημοκρατίας- Γιώργος Κύρτσος. “Ο σοβαρός σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει & τα αρνητικά σενάρια».

Ισχύει απόλυτα για την Μύκονο, όσο και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όπου οι αντιφάσεις οδηγούν σε αδιέξοδο την κυβέρνηση την οποία σπεύδει να καθοδηγήσει ο …Διονύσης Σαββόπουλος:

“Πιστεύω ότι ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα “βόλευε” και τους δύσπιστους. Θα τους ανακούφιζε επειδή θα τους απάλλασσε από το βάρος της δικής τους ευθύνης”. Απίστευτη δήλωση.

Ο Πρωθυπουργός ωστόσο είναι απασχολημένος με το πόθεν έσχες του. Αφού πρώτα ανέλαβε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να εκπροσωπήσει την σύζυγό του ήλθε τώρα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού να απαντήσει καθυστερημένα -μάλλον στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αν και σιωπούν -πλην μιας- θέλουν μια απάντηση.

Έκανε ψευδές πόθεν έσχες ο Πρωθυπουργός ή χτυπούν την συζυγό του -επειδή γυναίκα, λέει η ίδια και “με φθόνο” -άραγε για πιο πράγμα;

Το πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού

To Γραφείο του Πρωθυπουργού δημοσιεύει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό -λέγοντας πως το θέμα έχει κριθεί από την Δικαιοσύνη- αλλά τα κάνει χειρότερα:

“Πώς είναι δυνατόν να συντελέστηκαν διοικητικές πράξεις το 2020 και με ποια δικαιοδοσία συντελέστηκαν, ενώ το συμφωνητικό που έθεσε σήμερα στη δημοσιότητα συντάχθηκε πέντε χρόνια πριν;” ρωτάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς, με δυο λόγια, μεταβιβάστηκε με υπογραφή της συζύγου του πρωθυπουργού η εν λόγω εταιρία το 2020, αφού από το 2016 δεν ανήκε στην ίδια αλλά στον αδελφό της;”.

Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πως η Ελλάδα έχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς που η σύζυγος του πρωθυπουργού είναι θεσμός -και πώς τον νόμο που της απαγορεύει να είναι διαχειρίστρια ξένης εταιρείας (φυλάκιση έως 2 χρόνια) τον έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ίδια.

” Για να τελειώνουμε με τα χυδαία ψέματα, οι μετοχές της Γαλλικής εταιρείας ανήκαν στην κυρία Γκραμπόφσκι, όπως είναι γνωστό, μέχρι την 3η Αυγούστου 2016. Τότε εξαναγκάστηκε να τις μεταβιβάσει λόγω του απαράδεκτου νόμου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προέβλεπε απαγόρευση κατοχής μετοχών αλλοδαπών εταιριών και εταιριών της ΕΕ από πολιτικά πρόσωπα είτε αυτοπροσώπως, είτε δια παρένθετου προσώπου, όπως η σύζυγος. Ενός νόμου που εισήγαγε διάκριση των ελληνικών από τις ευρωπαϊκές εταιρείες, προφανώς αντίθετου με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο με στόχευση στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ελέγχθηκε εξονυχιστικά, όσο ελάχιστοι Έλληνες πολίτες από όλες τις αρμόδιες αρχές που έκριναν οριστικά ότι όλα είναι απολύτως νόμιμα”. 

Γιατί όμως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκαναν ένα νόμο ειδικά για την Μαρέβα Μητσοτάκη; ” Aπό την πρώτη στιγμή της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν άλλοτε ευθέως, άλλοτε μέσω εντολοδόχων τους, έναν πόλεμο λάσπης εναντίον του κι εναντίον της συζύγου του. Επειδή αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν πολιτικά κι αφού ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις, συνεχίζουν στο ίδιο βιολί: προσωπικό πόλεμο με κάθε τρόπο και κάθε μορφή, εναντίον του ίδιου και της συζύγου του κι εσχάτως κι εναντίον του γιού του”. 

Οι νόμοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι… απαράδεκτοι

Βέβαια είναι άγνωστος ο πόλεμος σε βάρος του γιου της όσο και οι τρεις αναμετρήσεις που ηττήθηκε ο Τσίπρας, αλλά από την ανακοίνωση ας κρατήσουμε πως η κ. Γκραμπόφσκι “εξαναγκάστηκε να τις μεταβιβάσει λόγω του απαράδεκτου νόμου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – “προφανώς αντίθετου με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο”.

Είναι σαφές ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος δεν αποδέχεται το νόμο -που όπως αποφαίνεται το Γραφείο είναι αντίθετο με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, άρα νομιμοποιείται η παρανομία και -άγνωστο ακόμα ποιος- θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Σε βάρος του… Βαξεβάνη “η εφημερίδα του οποίου στήθηκε όπως ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας μέσα από υπόγειες διαδρομές χρήματος με μοναδικό σκοπό τις προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει λοιπόν όχι τις ποινικές ευθύνες του πρωθυπουργικού ζεύγους, αλλά “οι διαδρομές αυτές θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές κατόπιν των όσων συγκλονιστικών στοιχείων προέκυψαν από την πρόταση παραπομπής του κ. Νίκου Παππά στο Δικαστικό Συμβούλιο’. 

 Γιατί τα κάνει όλα αυτά ο Βαξεβάνης; Γιατί όλες τις μετρήσεις δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερέχει συντριπτικά του Αλέξη Τσίπρα”. “Δίνουμε στη δημοσιότητα, λοιπόν, σήμερα τη συμφωνία δωρεάς των μετοχών της κυρίας Γκραμπόφσκι στον ετεροθαλή αδελφό της κ. Γιώργο Παπαζήση, η οποία έχει υπογραφεί εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου που έθετε ο νόμος τον Αύγουστο του 2016 και συνεπώς είναι απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πόθεν έσχες”. 

Υπάρχει μάλιστα καταδίκη του Βαξεβάνη, αλλά για άλλο θέμα!. “Έχει πρωτόδικα καταδικαστεί κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι για συκοφαντική δυσφήμιση, έχει όση σχέση με την αλήθεια, όση και το δημοσίευμά του που εμφάνιζε την Μαρέβα Γκραμπόφσκι να βρίσκεται στην Αίγυπτο το 2020, παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, όταν το ταξίδι είχε γίνει το 2019”.

Για τα υπόλοιπα “το λόγο θα έχει ξανά η Δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, αλλά δεν διευκρινίζει ποιος και γιατί θα καταφύγει στην Δικαιοσύνη. Η αποκάλυψη του Documento είναι πως ενώ στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού δηλώνεται ότι η Γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures της συζύγου του έχει μεταβιβαστεί σε τρίτο το 2016, στα επίσημα Γαλλικά έγγραφα η μεταβίβαση εμφανίζεται τέσσερα χρόνια μετά.

“Και όχι μόνο αυτό -γράφει η εφημερίδα- “αλλά στην πραγματικότητα η γαλλική εταιρεία κρύβεται μέσα σε ελληνική εταιρεία μπάμπουσκα η οποία φαίνεται να δημιουργείται δύο μέρες πριν την μεταβίβαση για να απορροφήσει και να κρύψει τη γαλλική εταιρεία. 

Η εταιρεία για την οποία δηλώνει στο πόθεν έσχες ότι μεταβιβάστηκε το 2016, δεν μεταβιβάστηκε με βάση τα επίσημα έγγραφα των γαλλικών αρχών. Όταν μεταβιβάστηκε το 2020 και αφού έκανε 4 χρόνια ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, μεταβιβάστηκε σε Ελληνική εταιρεία η οποία ανήκει επίσης στη σύζυγό του. 

Πώς αλήθεια μεταβιβάστηκε η γαλλική εταιρεία στην ελληνική με υπογραφή της κυρίας Γκραμπόφσκι, αφού δεν την είχε η ίδια αλλά ο αδελφός της;”.

Τι λέει άραγε για όλα αυτά ο ….Σαββόπουλος; ‘Tι κρύβει η Γαλλική εταιρεία, ώστε το πρωθυπουργικό ζεύγος να παίρνει τόσο σοβαρά ρίσκα και να εκτίθεται ακόμη και σήμερα, προκειμένου να τη διατηρήσει; Μάλλον θα χρειαστεί να το απαντήσουν οι γαλλικές Αρχές” σχολιάζει το Documento.

Και βέβαια ο Πρωθυπουργός θα πρέπει χωρίς να κρύβεται πίσω από το κόμμα του και το Γραφείο Τύπου να δώσει μια απάντηση όχι του τύπου “μας φθονούν” γιατί είμαστε δημοφιλείς. Εκτός αν τον προλάβει η Δικαιοσύνη.

Όχι για να κρίνει αν ο νόμος είναι “απαράδεκτος” και “αντίθετος με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο” -όπως κρίνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Αλλά για να κρίνει αν τελικά υπάρχουν ποινικά αδικήματα πίσω από το ερώτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “πώς μεταβιβάστηκε με υπογραφή της συζύγου του πρωθυπουργού η εν λόγω εταιρία το 2020, αφού από το 2016 δεν ανήκε στην ίδια αλλά στον αδελφό της”.

Ή αν τελικά “οι νόμοι σε αυτή τη χώρα ισχύουν για όλους ή υπάρχει εξαίρεση για τον κύριο Μητσοτάκη και την οικογένειά του” -όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η οποία όπως φαίνεται έχει παρανομήσει, αλλά με βάση έναν ….”απαράδεκτο νόμο που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”!

Απαράδεκτο. -Δεν τον αποδέχεται το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού -που εν προκειμένω δεν δρα μόνο ως δικαστής, αλλά και ως νομικός εκπρόσωπος ιδιώτη.