37 χρόνια από την θλιβερή επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Του Γιαννάκη Ομήρου

37 χρόνια από την θλιβερή επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα στην επιδρομική –επεκτατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας  και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, έχουμε χρέος να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για ματαίωση των δόλιων τουρκικών σχεδιασμών.

Με όπλο τη διεθνή νομιμότητα, με τα ισχυρά ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας και με την ολόπλευρη πολιτική και διπλωματική εκστρατεία, η αποσχιστική ενέργεια της 15ης Νοεμβρίου του 1983 έπεσε στο κενό. Καμιά χώρα, πλην της Τουρκίας, δεν αναγνώρισε το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων. Το οποίο εξακολουθεί να παραμένει απομονωμένο από τη διεθνή κοινότητα.

Με αφορμή την θλιβερή επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους επιβάλλεται η επικαιροποίηση μιας εθνικής στρατηγικής αμετακίνητα προσανατολισμένης σε λύση που θα τερματίζει την τουρκική επιδρομικότητα και θα αποκαθιστά την ενότητα του κράτους, του λαού, των θεσμών και της οικονομίας. Χωρίς στρατεύματα, εγγυητές και κηδεμόνες. Με πολιτική διπλωματική και αμυντική επάρκεια, ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα.