Ο Μητσοτάκης, όπως διάλυσε το «Ποτάμι» του Θεοδωράκη, τώρα διαλύει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Μητσοτάκης, ως υιός του πατρός, ρίχνει ξανά την πολιτική στη σαπίλα της αποστασίας.

Οι εκλογές του 2019 είχαν μάλλον προβλεπόμενο αποτέλεσμα. Αλλά η νέα κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε εκπλήξεις. Τρεις, τουλάχιστον, από τους υπουργούς δεν ήταν αναμενόμενοι, αφού την προηγούμενη ανήκαν στο …ΠΑΣΟΚ.

Χειρότερη -από ηθική και πολιτική σκοπιά- ήταν η περίπτωση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη– που φιλοδοξούσε να γίνει και αρχηγός του, ή να ιδρύσει …«αριστερό κόμμα»: ανακοινώθηκε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Για την προστασία της πολιτικής του συνέπειας ούτε λόγος…

Την τελευταία προεκλογική εβδομάδα έπαιρνε μέρος σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν υποψήφιος, αφού στις προηγούμενες εκλογές οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ- σαν να είχαν προαίσθημα- τον απέβαλαν από τη Βουλή. Σήμερα προσπαθεί να εκλεγεί βουλευτής της Δεξιάς…ADVERTISEMENT

Η πιο αποκρουστική περίπτωση, ήταν της Λίνας Μενδώνη. Το βράδυ της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ , δίπλα στη Φώφη Γεννηματά. Το πρωί ξύπνησε υπουργός Πολιτισμού. Ήθος και πολιτική εντιμότητα…

Εντύπωση έκανε και η τυχοδιωκτική ανάδειξη του Κυριάκου Πιερρακάκη. Από την αυλή του Βενιζέλου, μετά από κάμποσες σοσιαλιστικές ομιλίες στο ΠΑΣΟΚ ως …δελφίνος του, βρέθηκε δίπλα σε άλλους σοσιαλιστές σαν τον Βορίδη και τον Άδωνι. Τώρα παριστάνει πάλι τον δελφίνο. Πάνω από όλα οι αρχές….

Την Άννα Διαμαντοπούλου – που πήρε αξιώματα από όλους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά λιγωνόταν μπροστά στο μεγαλείο του Κυριάκου- και του πατέρα του, κατά δήλωσή της – ο Μητσοτάκης τη θεωρεί τοξική και την άφησε στα αζήτητα. Δεξιός είναι, όχι κορόιδο.

Τον Βενιζέλο τον φοβάται και προσπάθησε να τον κρατήσει μακριά του. Με κάτι άλλα λιμά, δεν ασχολήθηκε καν…

Εν πάση περιπτώσει η ντροπή, ντροπή δεν έχει. Ευννοηθέντες του ΠΑΣΟΚ κατάντησαν την πολιτική σαν το ποδόσφαιρο, που δεν ξέρεις για ποια ομάδα θα πάρει μεταγραφή κάθε ποδοσφαιριστής, για την επόμενη σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς διαγράφεται το πολιτικό τέλος του, επιστρέφει στα παλιά κόλπα της πολιτικής σαπίλας, όπως τα κληρονόμησε από τον πατέρα του. Οργανώνει αποστασίες, αλλά με δευτερότερα υλικά.

Τρία πρόσωπα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη πήγαν στο μέγαρο Μαξίμου, έβγαλαν φωτογραφία μαζί του στο μέγαρο Μαξίμου και επειδή έχει «κοινό όραμα» μαζί τους, θα τους βάλει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Ένας αυτοκόλλητος του Λοβέρδου, συνόδευσε την προσχώρηση του με την εξομολόγηση ότι τους κορόιδευε στο ΠΑΣΟΚ ότι τάχα έκανε τατουάζ με το λογότυπο του κόμματος- ως ένδειξη αιώνιας αφοσίωσης. Ψεύτικο ήταν.

Τώρα βρήκε τον αρχηγό που του αξίζει. Αν και όσο ήταν στο ΠΑΣΟΚ πλάι δίπλα στον κατάλληλο άνθρωπο δρούσε.

Μια μικρομεσαία κυρία του ΠΑΣΟΚ του θεωρήθηκε, για άγνωστους λόγους, χρήσιμη στο σύστημα Μητσοτάκη και την έχρισαν υποψήφια.

Αλλά υπάρχει και κάτι θλιβερό. Ο γιος ενός σημαντικού ανθρώπου του ΠΑΣΟΚ, προχθές ανακοίνωσε ότι δεν πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ και τώρα σύρθηκε στο Μαξίμου ως πολιτευτής του πρωθυπουργού των κοριών.

Ευτυχώς ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος έφυγε νωρίς και δεν είδε τον γιο του να αγκαλιάζεται και να πολιτεύεται με τον Μητσοτάκη.

Η φουρνιά των αποστασιών του 2019, ήδη εισπράττει τη δημόσια περιφρόνηση από τους δημοκρατικούς πολίτες και κυρίως από τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, που τους εξέθρεψε πολιτικά

Η σημερινή φουρνιά είναι ανάξια λόγου και απλώς δείχνει τη δεινή θέση του Μητσοτάκη: μάζευε κι ας είναι και -σάπιες- ρόγες.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαθέτει τον εαυτό του κατά την βούλησή του, στο δημόσιο χώρο. Αλλά ειδικά για τους αποστάτες του 2019 ήταν προφανές ότι έπαιζαν θέατρο, στο δήθεν κόμμα τους.

Προφανώς, δεν είδαν ξαφνικά το φως το αληθινό. Η αποστασία τους την επομένη των εκλογών, είχε προετοιμαστεί από καιρό. Για κάποιο λόγο ο Μητσοτάκης τους είχε στο τσεπάκι.

Όπως παλαιότερα διέλυσε το Ποτάμι του Θεοδωράκη, τώρα διαλύει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη. Ο καθείς και τα όπλα του… Οδηγεί ξανά την πολιτική στη σαπίλα.

Και από τις δυο πλευρές της συναλλαγής, ηθική μηδέν… Η ζημιά για την πολιτική στα μάτια των πολιτών, είναι μεγαλύτερη από την ζημιά της καταστροφικής διακυβέρνησης που βιώνουν…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR