Εύα Καϊλή: Πάλι κάτι δεν βγαίνει, αλλά δεν ήταν …ο Κοντονής!

Τελικά δεν ήταν ο παππούς της αλλά ο… πρώτος σύζυγος της γιαγιάς της- πατέρας δύο κοριτσιών που δολοφονήθηκε από “κομμουνισές εγκληματίς”.  Αυτό έγραψε η Εύα Καϊλή μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social medi. Ο ένας παππούς της ζούσε ως τα βαθια γεράματα, ο άλλος δεν μπορούσε να πεθάνει το ’47 και νάχει κάνει τον πατέρα της το 55!

Όπως αναφέρει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο πρώτος άνδρας της γιαγιάς της δολοφονήθηκε το 1943 -άρα δεν ήταν παππούς της. Και δεν δολοφονήθηκε το 1947 -κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, αλλά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, το 1943. Μάλλον όχι από κομμουνιστές εγκληματίες- ίσως και να μην δολοφονήθηκε τελικά ή να ήταν δοσίλογος, όπως υπαινίσσονται πολλοί.  Κι όμως η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόχε γράψει αλλιώς:

“Κοντονή ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες σκότωσαν τον παππού μου. Ακούς; Κομμουνιστές εγκληματίες έκαψαν το σπίτι της οικογένειάς μου, αφού το καταλήστεψαν. Φοβισμένες οι γυναίκες του σπιτιού κοιμόντουσαν τυλιγμένες σε κουβέρτες σε χαντάκια κοντά στο σπίτι, έως ότου εξαναγκάστηκε η γιαγιά μου να εγκαταλείψει ξανά τον τόπο της, την Κωνσταντία Μακεδονίας, για να γλιτώσει τα παιδιά της. Μετά από έναν ακόμη δραματικό ξεριζωμό, βρήκαν καταφύγιο στους προσφυγικούς δρόμους των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης».

Τουλάχιστο δεν ήταν ο παππούς της, μάλλον δεν ήταν κομμουνιστές και σίγουρα …δεν ήταν ο Κοντονής!