Ποιος έστειλε τον Τσίπρα να ντυθεί Μητσοτάκης στην τηλεόραση;

Τι ήταν πάλι αυτό; Ποιος έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα να πάει στην εκπομπή του Χατζηνικολάου- που εσχάτως παρουσιάζει καλλιτέχνες του συρμού- και να μιλάει στον ενικό με τον παρουσιαστή για την προσωπική ζωή του;

Νομίζαμε ότι ήταν ο πάτος του πηγαδιού, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στην Τατιάνα Στεφανίδη και της έλεγε – μιλώντας αμφότεροι στον ενικό-  ότι είχε χωρίσει για πέντε χρόνια με τη σύζυγό του, αλλά  μετά τα ξαναβρήκαν και τώρα είναι μια χαρά.

Το επανέλαβε και σε άλλες εκπομπές  πριν τις εκλογές μαζί με την εξομολόγηση ότι προέκυψε κατά τύχη καθώς οι γονείς του δεν ήθελαν άλλο παΐδι. Κάποιος του είπε ότι αυτό φέρνει ψήφους, προφανώς.

Ωστόσο χαμηλότερα στα σκαλιά του λαϊκισμού και της προσπάθειας να βρει επαφή με τα κατώτερα αισθήματα της  κοινωνίας δεν μπορεί να φτάσει  πολιτικός.

Αλλά με τον Κυριάκο δεν ήταν τόσο απρόβλεπτο. Ανήκει σε μια παράταξη στην οποία τα λάιφ στάιλ είναι πολιτική επιλογή. Επειδή είναι τρόπος πραγματικής ζωής. Καμιά σχέση με το εργάτη, με τον βασανισμένο αγρότη, με τον άνεργο, με τον νέο που  πνίγεται στην αβεβαιότητα.

Φαίνεται απίστευτο ότι ο Αλέξη Τσίπρας μετείχε σε μια ανάλογη εκπομπή. Οι εξομολογήσεις του δεν έφτασαν στο επίπεδο του Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά τον πυρήνα της προσωπικής ζωής του. Ήταν όμως μια ασύμβατη εμφάνιση για  πολιτικό της Αριστεράς. Ή απλώς για σοβαρό πολιτικό. Που απευθύνεται στο φρόνημα των ανθρώπων.

Δεν ξέρουμε πώς προέκυψε αυτή η συνέντευξη. Ποιες σειρήνες φρόντισαν να την κλείσουν και πώς φτάσαμε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να δαπανά  τηλεοπτικό χρόνο,  όχι για να παρουσιάσει τις θέσεις του ή να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση που πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά για λάιτ αυτοπαρουσίαση.

Ο κόσμος καίγεται, η χώρα βαδίζει στην κόψη του ξυραφιού στα ελληνοτουρκικά. Και ο Τσίπρας ντύθηκε Μητσοτάκης… Κάτι δεν πάει καλά…

Σάρωσε από πλευράς ακροαματικότητας. Αλλά κανείς καθημερινός  άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει τι κέρδισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόμενος στη συγκεκριμένη εκπομπή- με ατζέντα μεσημεράδικου.

Ο Τσίπρας είναι ο πιο χαρισματικός πολιτικός της γενιάς του. Εχει να προσφέρει πολλά στον προοδευτικό χώο. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να παραβλέπει. Όποιος θέλει να προστατεύει την προσωπική και την οικογενειακή του ζωή , δεν τη βγάζει στην τηλεόραση.  Για κανένα λόγο.