Croque-monsieur

Της Πάολας Ψαρρού

PPS (1)

ΥΛΙΚΑ
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες τυρί έμενταλ
βούτυρο
100 γρ. τριμμένο έμενταλ
50 ml γάλα

Για την μπεσαμέλ
1 κ. σ. βούτυρο
1 κ. σ. αλεύρι
200 ml γάλα
λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη μπεσαμέλ:
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς.
Ρίχνουμε το γάλα χωρίς να διακόψουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αλατίζουμε.

Βουτυρώνουμε τέσσερις φέτες ψωμί του τοστ.
Ακουμπάμε επάνω το τυρί και το ζαμπόν, όπως στα σάντουιτς.
Σε κάθε σάντουιτς πάνω στο ζαμπόν βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ και την απλώνουμε.
Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού.

«Βρέχουμε» το τριμμένο τυρί με το γάλα και το μοιράζουμε πάνω σε κάθε σάντουιτς.

Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C για 10′-15′, μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Καλή επιτυχία!