Oι Ρεπόρτερς Xωρίς Σύνορα, ο Γ. Παπαχρήστος, ο Καμμένος, ο ΣΥΡΙΖΑ -και ένα σχόλιο από το ΑΠ

Η αναπαραγωγή από το ΑΠ των σχολίων του Γ. Παπαχρήστου από τη στήλη του ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ στα ΝΕΑ- για το θέμα Σκουρλέτη και ΑΠ- δημιούργησε σε κάποιους αναγνώστες – και φίλους- την ανάγκη να απορήσουν “γιατί δεν αναπαράγουμε ολόκληρη τη στήλη αφού έχει συναφή θέματα”- υπαινισσόμενοι λογοκρισία και επιλεκτικές αξιολογήσεις.

Μακριά από εμάς. Απλώς “κοπιάραμε” το τμήμα που αφορά το ΑΠ και προσθέσαμε το δικό μας σχόλιο. Αλλά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις να παραθέσουμε και το υπόλοιπο- που είναι άλλωστε γνωστό:

Και μια και το φερε η κουβέντα, οι καθ’ ολα …σοβαροι και αντικειμενικοί “Ρεπορτερ διχως συνορα” κατέταξαν, λεει, την Ελλάδα στην 108η θέση, πίσω από τη Μποτσουάνα, το Τόγκο και άλλες χώρες της κεντρικης Αφρικης, στο δείκτη ελευθερίας του Τύπου. Πως διαβάζω στο Documento Του (αμεσα ενδιαφερόμενου….) Κώστα Βαξεβάνη, αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της διωξης του Βαξεβάνη και της Παπαδάκου για τη σκευωρία με αφορμή το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis (να μην τα ξαναλέμε – ΣΥΡΙΖΑ σκευωρία για δέκα προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, με στόχο την ομηρία της, και την παραμονή του  στην εξουσία). 

Οι “καθ’ ολα …σοβαροι και αντιειμενικοι” κ.λπ. κ.λπ. “Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα” επί σειρά ετών είχαν κλείσει ερμητικά κλειστά δε, τα μάτια για όσα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, διέπραττε σε βάρος του Τύπου στην Ελλάδα. 

Από το νόμο  Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, μέχρι το κλεισιμο του Mega, και από τις απανωτές διώξεις σε βάρος  δημοσιογράφων κριτικών προς το καθεστώς (οπως ο υποφαινόμενος),ως  την επιχειρηση (με ολα τα μέσα) της τότε κυβέρνησης να καταστήσει τον ΔΟΛ υποχείριό της, η σχέση της κυβερνησης  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον Τύπο είναι γραμμένη  με χοντρες παρεμβάσεις σε ολα τα επιπεδα. Που δεν συγκίνησαν φυσικά καθόλου αυτούς τους “Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα”…

 Και δεν θέτω, κανένα θέμα επί προσωπικου: την ανατίναξη του αυτοκινήτου μου, τις συνεχείς αγωγές του Καμμένου σε βαρος μου, τη φασιστική δεσμευση από τον ίδιο, και επί μια διετία των λογαριασμών μου, τους κατόπιν άνωθεν εντολών συνεχείς εξαντλητικους ελέγχους σε βάρος μου  από τους φορολογικους ελεγκτικούς μηχανισμους, την αποπειρα του Παπαγγελοπουλου να με “στησει” με χαλκευμένα στοιχεία,   τις εντολές σε εισαγγελείς “φτιάξτε του κάτι”, την αγωγή του  ενος εκατομμυριου από το “Λεγαμενο” για τη βιλα του 500άρικου στο Σούνιο, κ.λπ.

Όλα αυτά, και άλλα πολλά, για τα οποια το γνωστο παρεάκι, “Ρεπορτερ χωρις Συνορα”, διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις, κάτι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ πρωην συναδελφοι μου (Αρβανιτης, Κουλογλου κ.λπ.) που σημερα οδύρεται,  διότι  διώκεται ο Τύπος στην Ελλάδα, είχε σιωπήσει προκλητικά. Κι ο φιλος μου  ο Κώστας (Βαξεβάνης),  που βρίσκεται τωρα  στη δίνη μιας σοβαρής διωξης, επίσης.

Δεν επιχειρώ κανενός είδους συμψηφισμό – το ξεκαθαρίζω. Θέτω απλώς το ζήτημα της μονομερούς αντιμετώπισης ενός όντως σοβαρού προβλήματος, όπως είναι η ελευθερία του δημοσιογράφου να κάνει όπως εκείνος πιστεύει  καλύτερα τη δουλειά του”.  

Σχόλιο από το ΑΠ: Αυτά έγραψε ο Γ. Παπαχρήστος, σε μια εφημερίδα που κινείται στον αντίποδα του ΑΠ. Τα έγραψε επωνύμως και με την υπογραφή του. Ο αντίλογος , από οποιονδήποτε δεκτός.

Από την δικη μας πλευρά πάντως πρώτο δεν θα δικαιολογήσουμε την, ανατριχιαστική, αντιμετώπιση του δημοσιογράφου, όπως την περιγράφει. Οπως φυσικά δεν δικαιολογούμε τις διώξεις κατά Βαξεβάνη και Παπαδάκου.

Η οποιοδήποτε δημοσιογράφου -εκτός αν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης, οπότε ευλόγως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη Δικαιοσύνη.

Δεύτερο, οι εκτιμήσεις του ΓΠ για τα υπόλοιπα δεν ταυτίζονται με τις δικές μας που έχουν ήδη διατυπωθεί και τις επαναλάμβάνουμε.

– Το σκάνδαλο Νοβάρτις, ήταν καραμπινάτο σκάνδαλο και σκευωρία είναι η προσπάθεια να μην ερευνηθεί. Το Μέγκα το έκλεισαν οι μέτοχοί του. Αυτοί καθ’ εαυτοί οι διαγωνισμοί για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν τεχνικά και νομικά ανεπίληπτοι . Ο Ψυχάρης είχε δικαιωμα ως επιχειρηματίας να πουλήσει τον ΔΟΛ σε όποιον ήθελε.

Α και ότι έκθεση των ΡΧΣ -που δεν είναι η μόνη με ανάλογο περιεχόμενο- αντιστοιχεί στις πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης- και ας μην βγάζουμε οι δημοσιογράφοι μόνοι μας τα μάτια μας, ανάλογα με το ποιος κυβερνάει….

Κατά τα λοιπά καλά να είμαστε να διαφωνούμε…