«Καλά πάμε», ούτε Χούντα έχουμε ούτε καθεστώς!

Του Τάκη Ψαρίδη

Παγκόσμια ημέρα της ελευθερίας του τύπου και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Οι πάντες γνωρίζουν πως χωρίς ελεύθερη ενημέρωση και έλεγχο της εξουσίας δεν υπάρχει Δημοκρατία. Όμως στη χώρα μας «καλά πάμε» και ιδού γιατί.

Μπορεί μεν η φετινή έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ελευθερία του τύπου να επισημαίνει πως τα ελληνικά MMΕ «που επικρίνουν την κυβέρνηση είτε παραμελήθηκαν είτε αποκλείστηκαν τελείως από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα», όμως αυτά τα λίγα που φυτοζωούν εξακολουθούν και υψώνουν τη φωνή τους.  

Μπορεί δηλαδή το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ να ελέγχονται από την κυβέρνηση, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις που υψώνουν μια διαφορετική φωνή και τουλάχιστον δημοσιεύουν ό,τι αποκρύπτεται και συγκαλύπτεται.

Μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας στο διάγγελμα του για το Πάσχα να κατηγορεί, με την ασέβεια και αλαζονεία του νέου «σωτήρα», αυτούς που του κάνουν κριτική λέγοντας «ου γαρ οιδασι τι ποιούσι», όμως λειτουργεί το κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως αν στην συνέχεια οι αντιπολιτευτικές φωνές «κόβονται και ράβονται», αποκρύπτονται τα σημαντικά και παρουσιάζονται διαστρεβλωμένες.

Μπορεί τους τελευταίους μήνες η χώρα μας να προηγείται σε θανάτους ανά εκατομμύριο και μάλιστα ύστερα από ένα παρατεταμένο lockdown, όμως αυτό που γνωρίζει η «κοινή γνώμη» είναι πως σύμφωνα με τον μέσο όρο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας είμαστε σε πολύ καλή θέση.

Γι’ αυτό και στην χώρα μας οι δημοσκοπήσεις δεν λένε ψέματα γιατί δεν χρειάζεται να λένε ψέματα. Απλώς μετρούν την «κοινή γνώμη» σύμφωνα με αυτά που την ενημερώνουν και γνωρίζει. Μετρούν δηλαδή την επίδραση των μέσων στην κοινή γνώμη και από αυτήν την άποψη αδικούν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό μας διότι η αποδοχή του θα έπρεπε να ξεπερνά τουλάχιστον το 90%!

Μπορεί τέλος ο κορυφαίος ακροκεντρώος υπουργός και καθοδηγητής του πρωθυπουργού μας να λέει πως διατηρούμε τα  sms για λόγους παιδαγωγικούς, μπορεί όλα τα καθεστώτα να εμφορούνται από την αντίληψη της διαπαιδαγώγησης του λαού, όμως στην χώρα μας ευτυχώς δεν υπάρχει καθεστώς. Καθεστώς θα υπάρξει μόνο όταν τα sms διατηρηθούν και μετα την πανδημία.      

«Καλά τα πάμε» λοιπόν στα ..εμβόλια και μπράβο στην κυβέρνηση! Ούτε Χούντα έχουμε, ούτε καθεστώς, ούτε και γίναμε Τουρκία. Χρόνια μας πολλά!