“Έκοψε” το αυγολέμονο

Του Ιωάννη Δαμίγου

Με χιουμοριστική διάθεση, μια και η όλη κατάσταση, μόνο σαν αστείο, δυστυχώς, μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Αποχώρησαν οι οπαδοί, άδειασε ο συνεδριακός χώρος από ζαλισμένους και παθιασμένους το πάλαι “αριστερούς”, προς άγνωστα εκδοτήρια νέων κομματικών ταυτοτήτων, άλλων κατευθύνσεων και διαφορετικών εκφράσεων. Εκεί που ήταν αποφασισμένοι, ακριβώς όπως και οι αγρότες για τον αγώνα τους, έτσι και οι σύνεδροι για το καθοριστικό αναγεννημένο συνέδριο, απαρχή της προοδευτικής επίθεσης, αίφνης “έκοψε” το λαδολέμονο και χάλασε η κο(υ)τόσουπα. 

Ο κόουτς, ο φευγάτος από τις απανωτές εντός έδρας ήττες, παρακολουθώντας το συνέδριο, μεταξύ ντέρμπυ γηπέδου και ώρες γραφείου, προκρίνοντας το αποτέλεσμα του υποβιβασμού, αποπειράται την τελευταία στιγμή πριν το λάκτισμα, να αλλάξει τον αρχηγό της ομάδας. Φοβούμενος πως η μεταγραφή από το εξωτερικό, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρόλο του ηγέτη της ομάδας, γιατί οι προσποιήσεις του δεν πείθουν και δεν σκοράρει σε άδεια εστία. Συν το μειονέκτημα, πως βγαίνει συνεχώς οφσάιντ.

Έτσι οι δύσμοιροι σύνεδροι  για άλλον σκοπό πήγαν στο συνέδριο και άλλον σκοπό καλούνται να εκπληρώσουν, καθώς ο αρχηγός πετάει την μπάλα στην εξέδρα και προκηρύσσει εκλογές με τέσσερις κάλπες. Αλλάζοντάς τα όλα, με την υποστήριξη των χουλιγκάνων της λαϊκής του εξέδρας και της καταγωγής από τα βάθη της, όπως διακαώς ισχυρίζεται. Αν ο κόουτς  ξέρει από αλλαγές, ο παίκτης “παλτό” ξέρει από εξέδρα των ορίτζιναλ και συνθήματα “δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε”  και “δεν θα σας πουλήσω ποτέ” με τελευταίο το “βρείτε μου αντίπαλο και πάμε”.

Παίζοντας σε στοιχηματζίδικο, ποντάρει τα ρέστα του, για την παραλαβή της ομάδας από τους 18 βαθμούς, να την φτάσει στους 32, στον πρωταθλητισμό που έκανε πριν την μεταγραφή του. Ένα είναι σίγουρο, πως ο ίδιος ο παίχτης δεν χάνει έχοντας τις  εταιρείες του  στο εξωτερικό, μα ο λαός που στάθηκε να βρει τον “παπά” στην Αθηνάς, κι έκοψε το αυγολέμονο.

Οι μεταφέροντες τον Δούρειο Ίππο, ψάχνουν ακόμη να ρίξουν το φταίξιμο σε αποστάτες, ζαλισμένοι από τον φανατισμό, το τελευταίο σκαλοπάτι της άτακτης υποχώρησης, του καταποντισμού, του καταποντισμού όμως όλης της αριστεράς.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, πως ορίσθηκε η αντίπαλος του άκαπνου σέντερ φορ, η ακόλουθος του κόουτς. Όλο νέα πρόσωπα στην προθέρμανση, μας εκπλήσσει συνεχώς αυτό το κόμμα. Η μόνη θέση χωρίς υποψήφιο/α που απέμεινε είναι αυτή που παλιά λέγαμε “οξωφυλαρούχα” όταν είμασταν παιδιά. Αν η μεταγραφή κληθεί από τις αρχές για έλεγχο ντόπινγκ και βρεθεί με απαγορευμένες ουσίες …  εξωτερικού, βλέπω το κόμμα για “βασιλιά” του καρνάβαλου να παρελαύνει, διαμαρτυρόμενο για τις αλλαγές στον νόμο περί φυλάκισης.

Σούπα το συνέδριο, έκοψε και το αυγολέμονο, και ξαμολήθηκαν τα οπαδά και οι ασθμαίνοντες σύνεδροι για την πιο κοντινή καντίνα για  “βρώμικο”.  Και καθότι θα έχουμε χορούς και πανηγύρια, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Πότε ανοίγει το τριώδιο;