Αλέξης Τσίπρας: «Η κλεψύδρα γυρίζει- Πιθανό να έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις»

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και η στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εμβολιασμούς, τέθηκαν ως ζητήματα από τον Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στο Κρήτη TV και στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Γιώργου Σαχίνη. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε ως «εγκληματικά» τα λάθη της κυβέρνησης, ενώ σημείωσε ότι είναι πιθανή η ύπαρξη πολιτικών εξελίξεων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος, υπενθύμισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία εξακολουθεί να ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για την υπόθεση του πόθεν έσχες, έπειτα από τις αποκαλύψεις του Documento.

«Όπως κλείναμε, έτσι ανοίγαμε»

«Έβγαινε πέρυσι στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και πανηγύριζε. Τα ίδια λάθη κάνει και τώρα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η κυβέρνηση δεν φρόντισε ώστε να ενισχυθεί η επιστημονική κοινότητα και να υπάρχει ένα αξιόπιστο σύστημα ιχνηλάτησης. Παράλληλα, η κυβέρνηση έκλεισε τα αυτιά στις προειδοποιήσεις των επιστημόνων των περασμένο Οκτώβριο και η Βόρεια Ελλάδα παραλίγο να γίνει Μπέργκαμο».

«Όπως κλείναμε έτσι ανοίγαμε. Δεν αυξήθηκαν δρομολόγια, τα σχολεία όπως έκλειναν έτσι άνοιγαν. Δεν ενισχύθηκε καθόλου η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, ούτε το ΕΣΥ. Σχεδόν 11.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ. Υπήρξε εγκληματική στάση, εγκληματική αδράνεια όσον αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν αξιοποιήθηκαν οι πειραματικές φαρμακευτικές αγωγές» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών ανέφερε τα εξής: «Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει σήμερα γενικευμένη συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Ανοίγει με άγαρμπο τρόπο όταν η συζήτηση συνοδεύεται από απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι μεν υπουργοί τρομοκρατούν τους πολίτες, το δε Μαξίμου λέει ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Τακτική μαστίγιο και καρότο».

Στη συνέχεια απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες για τήρηση των υγειονομικών μέτρων αλλά και για τον εμβολιασμό τους: «Μόνο συλλογικά και με ενότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Απευθύνω έκκληση και προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, να εμβολιαστούν, να μην αποδέχονται θεωρίες που δεν είναι επιβεβαιωμένες επιστημονικά».

«Περίοδος με έντονη πολιτική αντιπαράθεση»

«Τα δυο χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ σηματοδοτούν ότι η κλεψύδρα γυρίζει. Είμαστε σε μία περίοδο με έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Η πιθανότητα να έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις εξαιτίας των μεγάλων αντιφάσεων της πολιτικής της κυβέρνησης, εξαιτίας των μεγάλων αδιεξόδων που δημιουργεί σε οικονομία και κοινωνία είναι πάρα πολύ μεγάλη», ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας ως πιθανό το σενάριο να καταφύγει στις κάλπες ο Κυριάκος.

ΑΠΟ ΤΟ DOCUMENTO