Αλέξης Τσίπρας: Θυσίες

Του Γ. Λακόπουλου

Καθώς οι εκλογές κοντοζυγώνουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ανοίξει το θυσιαστήριο. Ή αλλιώς να ασκήσει τα προνόμιά του…

Αν δεν είχε τον Γεροτζιάφα να πετάει μπαρούφες και τον Πολάκη να τον προβοκάρει – εκών ,άκων- ο Αλέξης Τσίπρας θα σήκωνε πάλι όλο το χαρτί στη Βουλή.

Ούτε ο Μητσοτάκης θα μπορούσε να τον αναχαιτίσει ούτε οι φιλομητσοτακικοί αρθρογράφοι να του την πέσουν την επομένη.

Η νέα κοινοβουλευτική εμφάνισή του ήταν πάλι το βασικό asset- για να χρησιμοποιήσουμε μια δική του διατύπωση που χαραμίσθηκε- του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…

Το παιχνίδι Τσίπρας- Μητσοτάκης παίζεται στάνταρ ένα.

Ανέκαθεν. Από το φόβο της στραβής παραμονή των εκλογών του 2019, οι επικοινωνιολόγοι απέσυραν τον Κυριάκο από το παραδοσιακό debate.

Από τη φυγομαχία καμιά μάνα δεν έκλαψε και κανένα δημιούργημα του Γκρίνμπεργκ δεν έχασε.

Εσχάτως απέναντι στον αντίπαλό του ο Πρωθυπουργός εκτρέπεται σε παραδοξολογίες.

Τη μια ανακαλύπτει δεξιούς στο Πολυτεχνείο ή ξεχνάει τους συνεργάτες των Γερμανών στην Κατοχή.

Την άλλη πληροφορεί τους ιστορικούς του μέλλοντος ότι την Ελλάδα στο Μνημόνιο έβαλε κάποιος που έγινε πρωθυπουργός πέντε χρόνια μετά το Μνημόνιο.

Το σουξέ του είναι ο ισχυρισμός ότι δεν έχει αποδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν διάφορα θνησιμότητας από τους εντός. Copy poste από τα Άπαντα Σκέρτσου. «Δεν υπάρχει απόδειξη ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον COVID-19».

Ενδιαμέσως αναστρέφει το brain drain παρουσιάζοντας τον γιο ενός εργοστασιάρχη που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο εξωτερικό, ως απόδειξη επιστροφής «επειδή βρήκε καλή δουλειά».

Με άλλα λόγια ο Θεός έκανε στον Τσίπρα, δώρο τον καλύτερο αντίπαλο.

Ο Μητσοτάκης δεν θα τον κέρδιζε ποτέ, αν και σ’ αυτόν ο Θεός δεν είχε κάνει… δυο δώρα.

Ένα είναι στο σύστημα -κρατικοδίαιτων- οικονομικών και μιντιακών παραγόντων που καθαρίζουν για λογαριασμό του απέναντι στον Τσίπρα- με την ισχύ του χρήματος και της παραπληροφόρησης.

Το άλλο, ο κύκλος στελεχών του ΣΎΡΙΖΑ, που αυτοπαρουσιάζονται ως «αριστερά και τίποτε άλλο» και κατεδαφίζουν το βράδυ, ότι χτίζει την ημέρα ο πρόεδρος του κόμματός τους.

Κυριακές, αργίες και εθνικές επετείους κάνουν ασκήσεις επαναστατικής εσωστρέφειας, στις φράξιες που έχουν μεταμορφώσει σε περιβάλλον φυσικής κομματικής τους ύπαρξης. Είτε εναντίον, είτε … υπέρ του Τσίπρα.

Αλλά η πολιτική έχει ένα ιδίωμα. Είναι υπόθεση των πολλών, αν θέλει ένα κόμμα να θεωρείται κυβερνώσα δύναμη.

Καθώς οι εκλογές κοντοζυγώνουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ανοίξει το θυσιαστήριο. Ή αλλιώς να ασκήσει τα προνόμιά του…

Πχ να στείλει αδιάβατο τον ανερμάτιστο πρώην υπουργό του, την επόμενη φορά που θα απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό στον ενικό και βρίζοντάς τον- ως νομπελίστας στους ιούς.

Μαζί και όσους από το κόμμα του δεν ασπάζονται ότι -στις Δημοκρατίες τουλάχιστον- στα κόμματα κουμάντο κάνει ο αρχηγός…

Για έναν απλό λόγο: αυτός θα πάρει την εντολή να κυβερνήσει.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR