FRESH

Αλέξης Τσίπρας: «Χρωστάμε μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό για τις μετατάξεις»

Έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα το δίλημμα των εκλογών. Επικαλούμαστε την λογική κι όχι τον φόβο. Θέλουμε αυτή η αναμέτρηση να είναι μια σύγκριση προγραμμάτων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

Δεν είχαμε εκτιμήσει τη διαφορά από τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Πέσαμε έξω. Η πιο έμπρακτη απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα ήταν ότι ίδιο το βράδυ ανακοινώσαμε ότι θα προκηρύξουμε εκλογές, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Προτεραιότητα μας τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ηρθε η στιγμή για οφέλη στην μεσαία τάξη» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

» Η ΝΔ μιλά για μείωση φορολογίας με μεγάλο κόστος. Αυτά που προβάλλουν ως μειώσεις φόρους για τους λίγους και τους ισχυρούς, είναι οι μειώσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις που θα γίνουν σε δαπάνες. Δαπάνες είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα»

Ανέφερε επίσης ότι «αν δεν υπάρξει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα σχέδιο που έχει ήδη πει στον ελληνικό λαό τότε θα ανοίξουν οι ορέξεις πολλών για να τα ανατρέψουν, δηλαδή οι αυξήσεις στους συνταξιούχους, τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, οι μειώσεις του ΦΠΑ κ.α.»

Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις «μπακαλικής». Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε «πιστοληπτική γραμμή στήριξης»…

Μόλις εξαγγείλαμε τα μέτρα στο Ζάππειο δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση. Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο κ. Βέμπερ και αμέσως μετά ο κ. Ρεγκλινγκ.

Στις εκλογές της 7 Ιουλίου, διακυβεύεται ένα κρίσιμο ζήτημα για την επόμενη μέρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εφόσον στην εθνική κάλπη επικροτηθεί το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί θα παραμερίσουν μπροστά στην κοινή λογική. Αν δεν υπάρξει αυτό θα υπάρξουν μονάχα φοροελαφρύνσεις για τους πολύ πλούσιους.

«Στην Έκθεση της Κομισιόν για πρώτη φορά υπήρξε ζήτημα απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα που είχε να τεθεί από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, την διακυβέρνηση του τόπου. Τέθηκε για πρώτη φορά διότι όπου στέκεται και ομιλεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για το 1:5 ενώ εμείς το φέραμε στο 1:1″

«Κάθε χρόνο φεύγουν από το Δημόσιο 9.000» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «εμείς καταφέρνουμε να προσλαμβάνουμε τόσους σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νοσηλευτές. Η Ν.Δ. έχει πει μόνο για 1.500 αστυνομικούς που είναι με βάση το 1:5 οι μόνοι που μπορεί να προσλάβει.»

Για τις μετατάξεις στην Βουλή ανέφερε ότι προφανώς δεν πρόκειται για διορισμούς αλλά για «καλύτερη θέση» για δημοσίους υπαλλήλους. Πρόκειται για μια πληγή. Ήταν λάθος αυτό που έγινε και αυτό μετά από την τροπολογία του κ. Τραγάκη.

Χρωστάμε μια συγγνώμη για αυτό στον ελληνικό λαό. Όχι μόνο στα μέλη μας και στα κόμματα. Όταν έμαθα για αυτό ζήτησα να ανακληθούν όλες οι μετατάξεις και υπήρξε και η ακόλουθη αντίδραση της κ. Χριστουδολουπούλου. Προς τιμήν της πήρε την απόφαση που έπρεπε να πάρει.

«Η υπόθεση Novartis δεν τιμά το πολιτικό σύστημα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σκάνδαλα της εποχής μας. Ένα διεθνές σκάνδαλο με συγκεκριμένες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία διότι όταν άλλες χώρες είχαν 4 δις λιγότερη φαρμακευτική δαπάνη…

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα εξ αντικειμένου. Εμπιστευτήκαμε τη Δικαιοσύνη και δώσαμε πίσω την υπόθεση να την διερευνήσει όπως είχαμε κάνει και με την υπόθεση Παπαντωνίου.

Τόνισε ότι υπήρξε μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην διερεύνηση που βάζει ερωτήματα ή ασυλίας για κάποιους ή ομηρείας για κάποιους άλλους που δεν ευθύνονται. «Θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και να την αφήσουμε να λειτουργεί απερίσπαστα»

«Μου κάνει τεράστια εντύπωση που εδώ και ένα χρόνο όσοι γράφουν για ένα ψευδώνυμο κανείς δεν έχει πει ποιος είναι αυτός (ο Ρασπούτιν). Να μας εξηγήσουν αυτοί που ομιλούν με ψευδώνυμα και να τους ονομάσουν»

«Οφείλουμε να είμαστε απολύτως προσεκτικοί και στο τι λέμε και το τι κάνουμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτή την κυβέρνηση ότι είχε ευνοϊκή μεταχείριση από την Δικαιοσύνη. «Δεν έχουμε ανοικτά θέματα με την Δικαιοσύνη, ούτε δάνεια, ούτε Siemens, δεν εμπλεκόμαστε πουθενά και δεν έχουμε κανένα λόγο να θέλουμε να ελέγξουμε την Δικαιοσύνη»

«Θα μιλάω με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο τον Κοτζιά. Θα τον τιμώ για την μεγάλη προσφορά του. Δεν μπόρεσα να τον μεταπείσω να συμμετέχει. Αν δεν βρεθούμε μαζί σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση σίγουρα θα είμαστε από κοινά μετερίζια στο μέλλον»

Για το αποτέλεσμα των εκλογών ανέφερε ότι είναι εφικτό να γυρίσει το αποτέλεσμα – ΄»Μπορούμε να το αντιστρέψουμε αν κοιτάξουμε με ειλικρίνεια τους ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν αλλά δεν μας έκλεισαν την πόρτα»

«Να εξηγήσουμε πιο είναι το δικό μας σχέδιο και ποιος είναι ο οδοστρωτήρας που θέλει να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα»

Με απόλυτη ειλικρίνεια δεν αισθάνομαι ότι έχω να αποδείξω τίποτα γιατί έχω κατακτήσει πράγματα που δεν γεννήθηκα για να τα αποκτήσω. Δεν γεννήθηκα σε πριγκιπικές καρέκλες. Όλη η παρουσία μου στην πολιτική έχει ένα γνώμονα, να είμαι χρήσιμος για την παράταξή μου και όταν απέκτησα θεσμικό ρόλο, για την πατρίδα. Βρέθηκα μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις.

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου να μην γυρίσει η χώρα πίσω – Ξέρετε κανέναν μαχητή να πηγαίνει για να χάσει;

Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να μην εφησυχάζουμε επ’ ουδενί. Ο υπουργός Άμυνας με την ευθύνη που τον διακρίνει έχει μιλήσει δημόσια και επ’ ουδενί δεν μίλησε για θερμό επεισόδιο. Αυτό το είπε ο κ. Σημίτης και θα πρέπει να τον ρωτήσετε.

Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ τα τελευταία χρόνια ισχυρότερες συμμαχίες από αυτές που έχει τώρα. Έχει στέρεα θέση στον πυρήνα της Ευρώπης, αναδείχθηκε σε ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και με τις συνεργασίες της σε Βαλκάνια, με το Ισραήλ και διεθνώς…

Δεν υπάρχει ούτε φόβος ούτε ανησυχία. Είμαστε μια χώρα ειρήνης, διαλόγου και συνεργασίας. Δεν απειλούμαι κανέναν και ούτε θα δεχθούμε από κανέναν να παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αν τολμήσουν να παραβιάσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, αυτό θα έχει συνέπειες.