Αλέξης Χαρίτσης: “Η ιστορία δεν τέλειωσε, η πολιτική επιστρέφει!”

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκλεισε με ομιλία την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς στο ΣΕΦ βάζοντας θετικό πρόσημο στις εργασίες της λέγοντας “μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε το στοίχημα. Το στοίχημα της συμμετοχής, το στοίχημα της συντροφικότητας, το στοίχημα της πολιτικής”.

“Πετύχαμε πολλά, ξεκινώντας από το μηδέν, σε πολύ λίγο χρόνο. Μόλις τρεις μήνες. Καταφέραμε να ζήσουμε τρεις μέρες σε μια γεμάτη αίθουσα, με χαμογελαστά πρόσωπα, με νέους και νέες που έδωσαν το στίγμα τους. Το είπαμε και το καταφέραμε: Η πολιτική επιστρέφει!

Ακούσαμε πολιτικές ομιλίες, με αισιοδοξία, προβληματισμό με έναν όμως κοινό στόχο: Η Νέα Αριστερά να μεγαλώσει, να κάνουμε τη Νέα Αριστερά το μεγάλο ανοιχτό και ευρύχωρο σπίτι. Για εκείνους που δεν υποκύπτουν στον εκφυλισμό και στην απογοήτευση. Που θέλουν να παλέψουν, να δημιουργήσουμε μαζί την ενναλακτική απέναντι στην δεξιά του κ. Μητσοτάκη που προβάλλει σαν μονόδρομος”.

‘Υπάρχει άλλος δρόμος, η ιστορία δεν τέλειωσε, η πολιτική δεν ξόφλησε. Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα τώρα ξεκινάνε. Η Νέα Αριστερά κλείνει την πρώτη φάση της συγκρότησης της. Αυτό που προέχει τώρα, στη επόμενη φάση της Νέας Αριστεράς που θα έχει κρίσιμο και κομβικό σταθμό την κάλπη των ευρωεκλογών, είναι να μετατρέψουμε τη Νεά Αριστερά στο μεγάλο σπίτι. Να σπάσουμε την λογική της αποχής και της ιδιώτευσης.

Για να το κάνουμε αυτό δεν αρκεί να λέμε ότι είμαστε αριστεροί. Όχι να τα πούμε όλα, εξαντλητικά. Οφείλουμε να δώσουμε περιεχόμενο. Να μιλήσουμε για το πως θα ζήσουμε καλύτερα”.

Να μιλήσουμε για τη στεγαστική κρίση, για την στήριξη της μισθωτής εργασίας, για τους νέους αγρότες και την κλιματική κρίση, για τα δημόσια αγαθά, το ισχυρό κοινωνικό κράτος, την παιδεία, την υγεία για τις ανισότητες, την ακρίβεια, την αναδιανομή. Από Δευτέρα ξεκινάμε με τη μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου μέσα και έξω από την βουλή.

Για αυτά πρέπει να μιλήσουμε και να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Από αύριο όλες και όλοι που βρεθήκαμε εδώ στην Συνδιάσκεψη μας θα και οι χιλιάδες σύντροφισες και συντροφοι, οι φίλες και οι φιλοί που μας παρακολουθούν να μπούμε στην μάχη για τις ευρωεκλογές.

Για τη ζωή που μας αξίζει!”