Αντίο Μίκη! -Στις 3 μ.μ. στη Μητρόπολη Αθηνών η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 15:00 θα ακολουθήσει η  τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι. Θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας, και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Η μεταφορά της σορού από την πλατεία της αγοράς στην Μητρόπολη Χανίων θα γίνει με τα πόδια. Στις 13:00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

 «Ο Μίκης ζει και θα ζει για πάντα στις καρδιές μας και στις καρδιές όλης της Οικουμένης. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της τέχνης του και των αγώνων του» ήταν η πρώτη δήλωση του Βασίλη Βασιλικού όταν μαθεύτηκε το φευγιό του συνθέτη. Χθες ο συγγραφέας του “Ζ”, μαζί με τον σκηνοθέτη της θρυλικής ταινίας, Κώστα Γαβρά, αποχαιρέτησαν τον άνθρωπο που έγραψε μουσική η οποία πέρασε στην αθανασία, μαζί με το υπόλοιπο έργο του.

“Ο Μίκης έφυγε, αλλά θα είναι πάντα εδώ.  Όχι μόνο στην καρδιά μας, αλλά και στα αυτιά μας» είπε ο διεθνής  Έλληνας σκηνοθέτης αποχαιρετώντας, μαζί με πλήθος κόσμου, τον Μίκη Θεοδωράκη.