Απάντηση στον κ. Σιζόπουλο

Του Γιαννάκη Ομήρου

Αφού παραβίασε δικαστικά διατάγματα και καταπάτησε καταστατικές διατάξεις και αφού οδήγησε τον εαυτό του και την ΕΔΕΚ σε τραγικά αδιέξοδα, ο κ.Σιζόπουλος ακολουθεί ένα θλιβερό κατήφορο, στον οποίο δυστυχώς παρασύρει ένα ιστορικό κόμμα. Κατά το χθεσινό δήθεν έκτακτο Συνέδριο επιδόθηκε σε αυτό που ο ίδιος γνωρίζει καλά. Στον υπόνομο. Με συκοφαντίες και ψεύδη. Και βέβαια σε αυτό που διαπρέπει. Στις καρατομήσεις και τις διαγραφές. Και κινήσεις ολοκληρωτισμού « ο εις και μόνο να κατέχει το μητρώο μελών».

Επειδή όμως έχει διολισθήσει σε βαθμό γελοιοποίησης με τα όσα ανήκουστα αναφέρει απαντώ στους φαιδρούς του ισχυρισμούς.

  1. «Φιλοανανιστής». Είναι με δική μου αναλυτική εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή που ελήφθη η απόφαση για αρνητική ψήφο στο Σχέδιο Ανάν. Αν δεν την άκουσε, ας τη διαβάσει έστω και τώρα. Scripta manet. Ας πληροφορηθεί επίσης ότι υπήρξα ο ΜΟΝΟΣ που διαφώνησα στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 2004 στη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου με τις προτάσεις Κόφι Ανάν για συζήτηση του σχεδίου του στη βάση χρονοδιαγράμματος, επιδιαιτησίας και διενέργειας δημοψηφισμάτων. Κάτι το οποίο, προς τιμή του, επιβεβαίωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, από τηλεοράσεως στη προεκλογική περίοδο για τις προεδρικές του 2008.
  1. Εξακολουθεί τα ασύστολα ψεύδη για χρέη του κόμματος το 2015 όταν υπέβαλα παραίτηση από την προεδρία του κόμματος. Το χρέος ήταν πλήρως εξυπηρετούμενο με εγγύηση την κρατική χορηγία και ασφαλώς δεν ήταν του αναφερόμενου ύψους αλλά πολύ χαμηλότερο. Ο τότε Γραμματέας οικονομικών Λούης Κάππας μπορεί να το επιβεβαιώσει. Άλλωστε ο ίδιος ήταν αναπληρωτής Πρόεδρος. Που ήταν τότε;
  1. Διερωτάται γιατί υπέβαλα παραίτηση από την ηγεσία της ΕΔΕΚ. Η δήλωση παραίτησης μου ομιλούσε αφ’ εαυτής. Αφορούσε την παραβίαση των κανόνων του πολιτικού ήθους όπως εγώ τους αντιλαμβάνομαι. Και προειδοποίησα για την συνέχεια αν συνεχίζονταν οι ίδιες συμπεριφορές. Επιβεβαιώθηκα τραγικά.
  2. Όπως οι φαιδρότητες δεν έχουν τέλος. «Δεν θα μας ήξερε η μητέρα μας αν δεν ήταν η ΕΔΕΚ».

Να τον πληροφορήσω, καθ’ όσον με αφορά, ότι δεν μπήκα στην πολιτική. Η πολιτική με συνάντησε. Στην κατάληψη της Νομικής Σχολής της Αθήνας, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην σύλληψη και τη φυλάκιση μου για την αντίσταση μου στο πραξικόπημα της Κύπρου.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τον κ.Σιζόπουλο. Τον αφήνω στη κρίση του κόσμου της ΕΔΕΚ και της κυπριακής κοινωνίας.