Απατεώνες ολκής!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ξεπέρασαν τ’ ανείπωτα. Κάθε ημέρα ένα νέο ξάφνισμα θρασύτητας, κάθε ημέρα ένα νέο εφεύρημα απάτης, κάθε ημέρα ένα ατέλειωτο πλιάτσικο στον δημόσιο ματωμένο κορβανά. Ξεκάθαρη κλοπή, χωρίς προσχήματα, χωρίς αναστολές, μα κυρίως χωρίς φόβο για κατηγορίες, μέχρι σήμερα. Αλήθεια, δεν υπάρχει μια ενέργεια, αυτής της προσποιούμενης την κυβέρνηση εμπορικής παρασιτικής εταιρείας, που να μην φανερώνει οικονομική ακραία παρανομία.

Μια παρακρατική οικονομική ομάδα, που διαχειρίζεται το μοίρασμα δημοσίου χρήματος σε ημέτερους, ευθέως. Μα ένα παράταιρο ευκαιριακό συνασπισμένο σύνολο δεξιών, ακροδεξιών, χουντικών, βασιλικών και ναζιστών, τι άλλο θα έκανε παρά αυτό που γνωρίζει και έκανε πάντα καλά, την κλοπή του πλούτου που παράγει αυτός ο τόπος, με κόπο και αίμα.

Όμως αυτό που ξεπέρασε κάθε δυναμική ευρηματικών κοινών κλεφτών, τάσσοντάς τους σε απατεώνες ολκής, είναι ο δανεισμός με 4,5% επιτόκιο, για να κλέψουν και αυτά που θα χρεωθεί πανάκριβα η χώρα! Αρπάζουν δηλαδή από τώρα, αυτά που θα χρεωθούν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, ούτε καν αυτά που θα έχουν! Οι απίστευτοι πολιτικοί απατεώνες ποτέ! Που θησαυρίζουν σε βάρος αγέννητων καταχρεωμένων! Ναι αυτούς επιλέξατε, τους αφέντες αγέννητων σκλάβων. Υπήρξε ποτέ πιο τραγική επιλογή;

Αυτό πάντως δεν το χαρακτηρίζεις λάθος, είναι εκούσια καταδίκη σε δουλεία. Σαν μαρκαρισμένο ζώο σε φάρμα για καθημερινό άρμεγμα και σφαχτάρι όταν χρειαστεί, που απλώς αναχαράζει το σανό του, με ένα μουγκανητό καμιά φορά. Ευθεία αρπαγή της ζωής σου έως σήμερα και ενέχυρο η μελλοντική, αυτή των απογόνων σου. Με 4,5% επιτόκιο! Και σου ζητούν την ψήφο σου, με κουπόνια και υποσχέσεις, οι αδίστακτοι έμποροι τοκογλύφοι σου; 

Λίαν συντόμως, θα σου δοθεί η τελευταία ευκαιρία επιλογής για την σχετικά καλύτερη ποιότητα ζωής σου αλλά και τις ζωές αυτών που δεν γνώρισες ακόμα. Πριν φθάσεις στην κάλπη, συλλογίσου το απλό. Οι ευκολόπιστοι δημιουργούν τους κλέφτες και τα κορόιδα τους απατεώνες ολκής.