Αυτά δεν κυρώνει το Μαξίμου: Να ελέγχουμε τον εναέριο χώρο, να εκπαιδεύουμε δημοσίους υπαλλήλους, να δίνουμε τεχνογνωσία στη Β. Μακεδονία

Του Βασίλη Σκουρή

    

Η Αθήνα βγάζει διπλά τα μάτια της: Δεν υποχρέωσε τη Βόρεια Μακεδονία να αφαιρέσει τον αλυτρωτισμό από τα βιβλία της, ούτε να δοθεί λύση στα εμπορικά σήματα, όπως πχ το Μακεδονικό Κρασί.

Με έγκλημα εναντίον της χώρας μοιάζει η άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κυρώσει τα τρία μνημόνια (πρωτόκολλα) που πηγάζουν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και να υλοποιήσει άλλες δεσμεύσεις που μόνο οφέλη θα είχε η Ελλάδα αλλά και η ευρύτερη περιοχή.

Θα το καταλάβετε μόλις διαβάσετε τι περιλαμβάνουν τα τρία αυτά μνημόνια που δεν υπογράφει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επί πέντε χρόνια, ενώ εγκαλεί την νέα εθνικιστική κυβέρνηση (και σωστά πράττει) της Βορείου Μακεδονίας να υλοποιήσει επ΄ ακριβώς τη Συμφωνία:

-Το πρώτο μνημόνιο προβλέπει ότι η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα έχει την ευθύνη ελέγχου του εναέριου χώρου της Βορείου Μακεδονίας και πώς αυτό θα γίνει!

-Το δεύτερο μνημόνιο προβλέπει ότι η Ελλάδα θα εκπαιδεύει στη χώρα μας δημοσίους υπαλλήλους όπως διπλωμάτες, δικαστικούς, στρατιωτικούς, ιερείς, αστυνομικούς!

-Το τρίτο μνημόνιο προβλέπει ότι η Ελλάδα θα παρέχει τεχνογνωσία στη Βόρεια Μακεδονία για ευρωπαϊκά θέματα!

Θέλει μεγάλη φαντασία να καταλάβει κάποιος πού βρίσκεται το πρόβλημα σε όλα αυτά και δεν έρχονται προς κύρωση στο Κοινοβούλιο! Αν δεν τα πράξει η Ελλάδα, προφανώς η Βόρειος Μακεδονία θα τα ζητήσει από άλλες χώρες, πιθανόν πλέον και από την Τουρκία!

Το γιατί δεν το κάνει είναι ευκρινές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται ότι εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά δεν θα το ψηφίσουν και δεκάδες ακόμα βουλευτές της ΝΔ και για να περάσουν από τη Βουλή θα χρειαστούν οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και…όσοι δοθούν από το ΠΑΣΟΚ! Όπως ακριβώς συνέβη με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία- κάτι που το Μαξίμου έδειξε πως μπορεί να το αντέξει, εν αντιθέσει με τα μνημόνια για τη Βόρεια Μακεδονία που δεν αντέχει να το πράξει!

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις προβλέψεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχουν υλοποιηθεί μεταξύ άλλων και οι εξής προβλέψεις:

-Δεν απαλείφτηκε ο αλυτρωτισμός από τα σχολικά βιβλία!

-Δεν συνεδρίασαν οι επιτροπές που προβλέπονται για να υπάρξει συμφωνία για τα εμπορικά σήματα, δηλαδή τι θα γίνει πχ με το Μακεδονικό Κρασί!

Μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων είχε επίσης συμφωνηθεί να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με τη συμμετοχή των υπουργών του οικονομικού κύκλου και, όταν χρειαζόταν, και των αρμοδίων για θέματα ασφαλείας, κάτι που επίσης δεν έγινε ποτέ!

Γιατί, άραγε, είναι κακά όλα αυτά; Και γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τα λέει αυτά στον ελληνικό λαό;

ΑΠΟ ΤΟ DNEWS