Βιονικός Μητσοτάκης: Αποτυγχάνει, διασύρεται, λοιδορείται, αλλά παίρνει μια δημοσκόπηση πριν κοιμηθεί το βράδυ και το πρωί ξυπνάει περδίκι

Του Γ. Λακόπουλου

Ο σκληρός Φεβρουάριος του 2021. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την  κομπανία του. Έχει όσα θέλει να αποφύγει μια κυβέρνηση. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και συμπληρώνεται καθημερινά.

 Σκληρή καραντίνα- από τον Νοέμβριο- και αυξανόμενος αριθμός θανάτων,  αποδοκιμασίες για τα  κόλπα στα εμβόλια, εικόνες ενδοκυβερνητικής αποσύνθεσης, διάλυση της χώρας με μια διαχειρίσιμη κακοκαιρία,  απομόνωση Μητσοτάκη  στην Ευρώπη μετά την ιδέα του για «πιστοποιητικά εμβολιασμού», μετέωρο βήμα στα ελληνοτουρκικά.

Τελειώσαμε; Όχι. Ζοφερές  προοπτικές για τον τουρισμό, αποδοκιμασία από τον Σαμαρά και τους Καραμανλικούς,  επιδείνωση όλων τω μεγεθών της οικονομίας, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, ακόμη και από στελέχη της ΝΔ , διασυρμός για το κορονογλέντι στην Ικαρία, λοιδορίες για το καφεδάκι στο Κολωνάκι-  ενώ  οι πολίτες δεν είχαν ρεύμα και νερό-  καταγγελίες,  πολλές καταγγελίες,  για προστασία του Λιγνάδη, και γενικευμένο κλίμα  κυβερνητικής απαξίωσης στην κοινωνία- με την οργή στον πυρήνα του έτοιμη να ξεσπάσει.

Ε, λοιπόν, τίποτε από όλα αυτά δεν κόλλησε στον Μητσοτάκη. Αντίθετα έχει ρεύμα. Αν πιστέψουμε τα ευρήματα μιας δημοσκόπησης  -από την εταιρία ALCO, αν προκήρυσσε τώρα εκλογές θα κέρδιζε τον Τσίπρα με 14,5 μονάδες. Και στη διαφορά μεταξύ τους του ρίχνει είκοσι μονάδες. 

Όσο χειρότερα πάει ως Πρωθυπουργός τόσο καλύτερες επιδόσεις έχει ως υποψήφιος Πρωθυπουργός.  Ρωτήστε και τον δημοσκόπο σας.

Από την άλλη όσο τα πράγματα έρχονται βολικά για τον Τσίπρα και το κόμμα του, τόσο καταποντίζονται δημοσκοπικά.  Έχουμε δει θαύματα και θαύματα, αλλά εδώ πάμε για Γκίνες.

Συμπέρασμα: ο κερδισμένος των καταστροφών, και της απόγνωσης που διογκώνεται στην κοινωνίας, είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης που τα προκαλεί ή είναι ανίκανος να τα διαχειριστεί.

Μεταξύ μας: Ωφελείται  και το … «Ανοιχτό Παράθυρο»  που το είχε προβλέψει πριν από λίγα 24ωρα- στην κορύφωση του κυβερνητικού μπάχαλου:

«Και να δείτε που θα σκάσουν δημοσκοπήσεις που θα ανοίγουν την ψαλίδα  της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ενισχύουν τη δημοφιλία του Πρωθυπουργού και θα βγάλουν τον Χρυσοχοΐδη καλύτερο υπουργό».

Δεν παίζαμε καλύτερα τζόκερ; Η πρώτη δημοσκόπηση με τις συμφορές να κλιμακώνονται, συνεχίζει να αποθεώνει τον μαζοχισμό των Ελλήνων:

– Όσο αποτυγχάνει η κυβέρνηση, τόσο την ψηφίζουν.  Όσο χειρότερα πάνε τα πράγματα στη χώρα, τόσο ενισχύεται ο Πρωθυπουργός.  Όσο μακραίνει ο κατάλογος των αποτυχημένων υπουργών, τόσο πιο επιτυχημένη προκύπτει η κυβέρνηση.

Φταίει ο …Τσίπρας!

Δεν είναι μόνο η πρόθεση ψήφου στην οποία καθαρίζει ο βιονικός Πρωθυπουργός.  Σε ό,τι καταστρέφει, βάζοντάς το χέρι του, δεν προλαβαίνει να μαζεύει υποστήριξη.

Π.χ. ενώ για πρώτη φορά την ιστορία το υπουργείο Παιδείας καταστρώνει εκπαιδευτική πολιτική μαζί με την αστυνομία και διαλύει τα Πανεπιστήμια -αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες νέους στο έλεος των Κολεγίων- η πλειοψηφία στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση συμφωνεί -και επαυξάνει- με την κυβέρνηση. Δώσε πόνο

 Το ίδιο και στη διαχείριση της κακοκαιρίας. Μόνο στην Αττική παρατηρείται γκρίνια, αλλά μάλλον επειδή αποκλείσθηκε ο Στέφανος Μάνος και παραπλάνησε τον κόσμο με τις φωνές του.

Μόνο η Σακελλαροπούλου δεν κατάλαβε και είπε ότι η κακοκαιρία δεν ήταν και ό,τι χειρότερο. Αλλά αν το δει γραμμένο στο σάιτ του Πρωθυπουργού, να του γράψει.  Σ’ αυτό το γήπεδο έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες.

Δεν πάει να χαλάει ο κόσμος, ο  Μητσοτάκης δεν έχει πρόβλημα. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του -όσα κομμάτια και θρύψαλα και αν προκαλεί, είναι 41%. Παραπάνω και από όσο πήρε στις εκλογές.

Αντίθετα ο Τσίπρας, ως υπεύθυνος για τα χάλια της τελευταίας διετίας, πέφτει στο 21%.

Καλά να πάθει. Την τελευταία φορά που συναντήθηκε με τον Κυριάκο στη Βουλή τον έκανε με τα κρεμυδάκια.  Αυτό ευλόγως δημιούργησε κύμα συμπάθειας για τον Πρωθυπουργό. Τι θέλει κι αυτός και του κακομιλάει έτσι;

Ούτε η πολιτική Μητσοτάκη έχει πρόβλημα- κατά τη δημοσκόπηση.  Μια ψιλοδυσφορία τον Ιανουάριο για τα εμβόλια, περασμένα ξεχασμένα: τώρα αντιμετωπίζεται με θετικό τρόπο ο προγραμματισμός του εμβολιασμού.

Γι’ αυτό και όλοι δηλώνουν στο δημοσκόπο με χαρά:  Μητσοτάκης για πάντα, ποτέ πια Τσίπρας. Πάτα με,  Αγά μου, ν’ αγιάσω.

Ακόμη και στην ιστορία με την σεξουαλική βία κερδισμένη βγαίνει η κυβέρνηση, αφού το 86% θελει να αλλάξει η νομοθεσία στην παραγραφή αδικημάτων σεξουαλικής παρενόχλησης. Εννοείται ότι θα το κανει ευχαρίστως.

Ποιος πληρώνει;

 Τελικά οι δημοσκοπήσεις είναι η καλύτερη θεραπεία για τους πονοκεφάλους που μπορεί να προκαλέσει η διακυβέρνηση μιας χώρας σε έναν Πρωθυπουργό.

 Τουλάχιστον εδώ στη νότια πλευρά της Βαλκανικής ο πρωθυπουργός παίρνει μια το βράδυ και το πρωί ξυπνάει περδίκι.

Και ποιος δεν θα ξυπνούσε, εδώ που τα λέμε, με αυτή που δημοσιεύθηκε στο κλείσιμο αυτής της εβδομάδας. Την επόμενη θα έλθουν άλλες, καλύτερες.  Το μοναστήρι να είναι καλά.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν είναι καλά οι αρμόδιοι επί του θέματος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προ ημερών 37 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση για την -μη- εφαρμογή της συναφούς νομοθεσίας  και για την δημοσκοπική «λίστα Πέτσα».

Το ζητούμενο είναι αν θα πάει κανείς από αυτούς στην αίθουσα της Βουλής με την εν λόγω δημοσκόπηση ανά χείρας -και όποια άλλη προκύψει εν τω μεταξύ -και να ρωτήσει ευθέως τον Λιβάνιο, αν ο Κουτρουμάνος  του ΕΣΡ έχει πρόχειρα τα εξής στοιχεία για να τους διαφωτίσει:

-Ποιος πλήρωσε τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση και πόσο, αν έχει γίνει έλεγχος ότι διενεργήθηκε με τις δέουσες επιστημονικές εγγυήσεις και αν έχει κάνει έλεγχο στα ερωτηματολόγια- υπάρχουν υποτίθεται- για να τσεκάρει αν βάζουν πράγματι αυτά που λένε οι «πίτες» και οι «κολώνες» που ανακοινώθηκαν στο OPEN.

Αν το κάνουν αυτό οι Συριζαίοι, «έχουν να γίνουν κάτι στράκες», που έλεγε και η μακαρίτισσα η Βασιλειάδου…