Μπέρδεψαν τις απολογίες για τις επαφές τους Μητσοτάκης- Φρουζής!

 Η αποκάλυψη της  εφημερίδας «Documento»  για τις επαφές  του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κ. Φρουζή της  Novartis  έφεραν σε δύσκολη θέση και τους δυο και οι  προσπάθειες τους να απολογηθούν αλληλοσυγκρούονται.  Ο πρόεδρος στη ΝΔ είπε -πρώτος-στη Βουλή:

«Τον κ. Φρουζή τον έχω δει δυο φορές στη ζωή μου. Και τα email τα οποία επικαλείστε -γιατί είστε και τόσο απρόσεκτος- αναφέρονται σε μια περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis γιατί είχε φύγει. Σε μια περίοδο που εγώ δεν είχα εκδηλώσει καν τη πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ».

Ο Φρουζής ακολούθησε: «Σε άρθρο της εφημερίδας «Documento» της 1.7.2018, γίνεται προσπάθεια να συσχετισθεί με την «υπόθεση Novartis» η κοινωνική επαφή μου με τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή ένα δείπνο, που παρέθεσα στην οικία μου τον Σεπτέμβριο του έτους 2015, όταν εκείνος ήταν βουλευτής κι εγώ είχα αποχωρήσει από την ανωτέρω εταιρεία».

Καθώς ο  Φρουζής δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός του ξεφεύγει και αναφέρει τον ακριβή χρόνο της μιας  συνάντησής τους από τις δυο που ομολογεί ο Μητσοτάκης, που απέφυγε να αναφέρει αυτή λεπτομέρεια.

Κανείς δεν συνδέει σώνει και καλά τις επαφές τους με την υποψηφιότητα για την ηγεσία. Πριν από αυτό ο Κυριάκος ήταν υπουργός και ο Φρουζής εν ενεργεία στέλεχος της εταιρίας.  Αλλά σε κάθε περίπτωση τον  Σεπτέμβριο του 2015 οι πάντες ήξεραν την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Είναι η περίοδος της προετοιμασίας και αναζήτησης υποστηρικτών

Η  προσφώνηση του ενός προς τον άλλο  δείχνει οικειότητα. Άλλωστε «δείπνο στην οικία σου» δεν παραθέτεις  σε κάποιον που δεν γνωρίζεις καλά . Και ότι ο Φρουζής είχε αποχωρήσει από την εταιρία δεν τον απαλλάσσει από ό,τι έκανε πριν αποχωρήσει.

Και αφού υπάρχει και δεύτερη συνάντηση κατά την ομολογία Μητσοτάκη θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πότε έγινε και πού.

Ο Σχολαστικός