Βουλκανιζατέρ!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Αφού γέμισαν το ντεπόζιτο με βενζίνα, κάνοντας πίστωση με τόκο οι «πρατηριούχοι», άφησαν την σακαράκα να πάρει τον προδιαγεγραμμένο δρόμο της. Ο οδηγός νέος και άπειρος στην κίνηση των λεωφόρων, με ασυγχρόνιστα φανάρια και απαγορευτικά σήματα επιτόπιας αναστροφής, προσπαθεί να αποφύγει τα αδιέξοδα στενάκια και τις λακούβες που επιβαρύνουν την αντοχή της σακαράκας.

Πέρα όμως των προβλημάτων οδήγησης, αντιμετωπίζει και ένα ακόμα ιδιαίτερο πρόβλημα μηχανικής βλάβης. Ενώ σαν οδηγός κοιτάζει εμπρός κεντρικά ρίχνοντας ματιές ασφαλείας στον αριστερό καθρέπτη, το όχημα αιφνιδίως στρίβει ελαφρώς δεξιά! Οι ρόδες φαίνεται να μην υπακούν στο τιμόνι και να παίρνει η σακαράκα αυτή την κεντροδεξιά κλίση, με κίνδυνο να εκτραπεί της πορείας της και να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα.

Αντίθετο ρεύμα, που έχουν φροντίσει οι «τροχονόμοι» να αφήσουν ασφαλή χώρο προς αποφυγή σύγκρουσης., με απαραίτητο ειδικό προσωπικό για επισκευή του…..χρήσιμου δεξιού μεγεθυντικού καθρέπτη και αφαίρεση του παραμορφωτικού αριστερού.  Το θέμα λοιπόν που δημιουργείται είναι αν ο άπειρος οδηγός  (θέλει και μπορεί;) θα αντιληφθεί πως το πρόβλημα δεν προκύπτει από τους καθρέπτες, αλλά από τις ρόδες με τα ελαστικά! Βουλκανιζατέρ χρειάζεται για ζυγοστάθμιση. Αλλιώς ο οδηγός θα συνεχίσει να πιλοτάρει την σακαράκα, με την μόνιμη βλάβη να την «παίρνει» δεξιά, όπως τόσα χρόνια τώρα. Ή να ρυμουλκηθεί στο τέλος, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν! Για να μην έχουν κάποιοι αγωνίες!