Γεωργιάδης: «Η προστασία της πρώτης κατοικίας βλάπτει την Οικονομία»

«Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία για να προσθέσει, ούτε πρέπει να υπάρχει, διότι είναι επιζήμια για την οικονομία» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Ως γνωστόν μετά τις 30 Απριλίου παύει να ισχύει το νομοθετικό πλαίσιο του «νόμου Κατσέλη» για τη δυνατότητα προστασίας της πρώτης κατοικίας όπως τροποποιήθηκε στη συνέχεια από τις επόμενες κυβερνήσεις.

Ο Γεωργιάδης είχε «προειδοποιήσει» ότι μετά τις 30 Απριλίου δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία, «ώστε να μη χαλάμε τις καρδιές μας». Τόνισε ότι υπάρχει και «στοιχείο ατομικής ευθύνης» για όσους χάσουν τα σπίτια τους.

Τι δεν καταλαβαίνουμε; Πριν τις εκλογές η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για τους ανθρώπους- δανειολήπτες -και ψηφοφόρους. Τώρα την ενδιαφέρει η Οικονομία που βλάπτουν όσοι δεν πληρώνουν τα δανειά τους, όσο και οι εργαζόμενοι που οι αυξήσεις στους μισθούς την βλάπτουν το ίδιο.

«Ο κ. Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις. Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μη τους ξεφύγει και κανένας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

«Αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη» χαρακτηρίζει την άποψη του υπουργού Ανάπτυξης ο Νίκος Παππάς. «Αρκετά με την απάτη της ΝΔ. Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή».