Γιατί πρέπει να ηττηθεί συντριπτικά ο Μητσοτάκης στις εκλογές

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Για να μην κάνει χειρότερα, πρέπει ηττηθεί συντριπτικά στις κάλπες. Για την Ελλάδα ρε γαμώ το… Για την πολιτική, τη Δημοκρατία – και τη Ν.Δ.

Στην εικόνα της προεκλογικής Ελλάδας από μακριά το ερώτημα που κυριαρχεί αφορά την τύχη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και η βασική δυσκολία στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας του αφορά τη σειρά κατάταξης όσων των βαρύνουν. Ποιο είναι χειρότερο από τα έργα των χειρών του;

-Είναι ότι μετέτρεψε την Ελλάδα σε απέραντο διαφθορείο. Δεν έχει προηγούμενο το όργιο σήψης , κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας, και σκανδαλώδους διοχέτευσης σε ημετέρους, σε κολλητούς, σε κομματικούς, και σε σπόνσορες, των πόρων που προορίζονται για την κοινωνία.

Οι έντιμοι Νεοδημοκράτες δεν τον αντέχουν- και κάποιοι εγκαταλείπουν ακόμη και την υποψηφιότητά τους με το κόμμα τους- που λυμαίνεται το «σύστημα Μητσοτάκη». Πχ ο σπουδαίος κοινοβουλευτικός, Κώστας Τζαβάρας τα βρόντηξε, με όσα είδε και υπέστη ως συνειδητοποιημένος πολιτικός. Ο σεμνός Σταύρος Καλογιάννης, δεν δέχθηκε την εκποίηση του νερού και το αίσχος των πλειστηριασμών.

-Είναι η κατεδάφιση των μεταπολεμικών κατακτήσεων στη Δημόσια Παιδεία, τη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια, την Ασφάλιση , τα Δικαιώματα των εργαζομένων και την αποδυνάμωση της αγοραστικής τους δύναμης. Η βίαιη αναδιανομή εισοδήματος υπέρ των ολίγων και σε βάρος των λαϊκών τάξεων και των μικρομεσαίων- συχνά στο όνομα της …«ιδιωτικοποίησης», που καλύπτει ξεπούλημα εθνικού πλούτου;

-Είναι η υποτελής συμπεριφορά του στους υπερατλαντικούς κοσμοκράτορες και η αλλοίωση της εθνικής πολιτικής στο Αιγαίο και το Κυπριακό , η οποία οδηγεί ήδη σε εθνικές ήττες, όπως στη Λιβύη ; Που μετατρέπει την ΙΧ διπλωματία του κατευνασμού των Τούρκων σε διαδικασία υποχωρήσεων; Οχι μόνο σε κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και σε κυριαρχία, με κερασάκι την αποδοχή «συνεκμετάλλευσης» των πόρων του Αιγαίου, που θα αποβεί σε βάρος των ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων.
Είναι όλα αυτά – και άλλα παρεμφερή- για τα οποία πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές ο Μητσοτάκης.

Αλλά πρωτίστως είναι κάτι πολύ βαρύτερο, γιατί αφορά το Πολίτευμα, τη θεσμική Συγκρότηση της χώρας, την διεθνή της υπόσταση – και συνακόλουθα-όλες τις εσωτερικές κει εξωτερικές λειτουργίες της- και τελικά τον ευτελισμό της πολιτικής: οι υποκλοπές!

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μέθοδο διακυβέρνησης που εγκαταστάθηκε εξ αρχής, στον πυρήνα του φαύλου και προσωποπαγούς «επιτελικού κράτους» για να διασφαλίσει την κυριαρχία της Οικογένειας Μητσοτάκη.

Ότι είναι ο πρώτος εκλεγμένος στο δυτικό ημισφαίριο που κυβέρνησε ακούγοντας τους άλλους, έπρεπε ήδη να τον έχει καταστήσει αποσυνάγωγο και να κλείσει τη συζήτηση για την τύχη του.
Παρακολουθούσε, αποδεδειγμένα, υπουργούς του, δημοσιογράφους και στρατιωτικούς. Υπάρχουν λίστες δεκάδων , αν όχι εκατοντάδων, παρακολουθούμενων-στους οποίους εκτός από παράγοντες το κράτους, της κυβέρνησης, της Βουλής και του δημοσίου βίου εν γένει, υπάρχουν και ….συγγενείς του!

Είδαμε το ασύλληπτο φαινόμενο, ενώπιος ενωπίω στο ανώτερο δυνατό επίπεδο – στο Κοινοβούλιο- ο πιο σημαντικός πολιτικός του αντίπαλος, ο Αλέξης Τσίπρας τον ρώτησε απλά: παρακολουθούσε τον στρατηγό Φλώρο και τον υπουργό Χατζηδάκη; Αντί για απάντηση σηκώθηκε και έφυγε με την δουλική κάλυψή του από τον πρόεδρο του Σώματος.

Σε ποια πολιτισμένη χώρα ένα τέτοιος άνθρωπος θα μπορούσε να παραμείνει Πρωθυπουργός; Πρώτο το κόμμα του θα τον είχε καλέσει στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, χάρη στην εμπιστοσύνη της οποία είναι πρωθυπουργός για να δώσει εξηγήσεις.
Πρώτοι όσοι στο υπουργικό του συμβούλιο έχουν ίχνη αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού θα είχαν παραιτηθεί. Τι στο διάολο κάνει σε μια κυβέρνηση, κάποιος που τον «ακούει» η ΕΥΠ;

Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας όφειλε να κάνει διάβημα στην πρόεδρο της Δημοκρατίας: τι είδους αντίληψη για την εθνική Άμυνα έχει ο Πρωθυπουργός όταν παρακολουθεί τον επιχειρησιακό επικεφαλής της εθνικής Άμυνας; Και ποιος θα εμπιστευθεί, ως «φύλακες», τους κλαρούχους, που καταπίνουν αμάσητη της «επισύνδεσή τους»;

Αφού το έφερε η κουβέντα: πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται η Κατερίνα Σακελαροπούλου το ρολό της ως εγγυήτριας του Συντάγματος, ρυθμίστριας του Πολιτεύματος και αρχηγού του Κράτους- και των Ενόπλων Δυνάμεων; Όταν όχι μόνο δεν ζητάει εξηγήσεις για αυτή την βιομηχανία χιλιάδων εντολών υποκλοπών, αλλά δηλώνει πρόθυμα ότι και την ίδια να παρακολουθούσαν δεν θα είχε αντίρρηση «αν ήταν νόμιμο»; Η εισαγγελίας Βλάχου πιο κομψά το έθεσε.

Πώς τιμά την ιδιότητα του αρχηγού ιστορικού κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και πώς διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, όταν παραμένει «νόμιμος παρακολουθηθείς», αλλά αποφεύγει μηνύσεις και να στείλει στα δικαστήρια αυτούς που τον άκουγαν μέρα-νύχτα,ενώ είναι γνωστά τα ονόματά τους; Ή να ζητήσει από τη Βουλή να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για να εξηγήσει ο Πρωθυπουργού , γιατί τον παρακολουθούσε ο ίδιος δια της ΕΥΠ– με εισαγγελικές εντολές;

Τέλος γιατί η κοινωνία δέχεται την ύπνωσή της από ΜΜΕ και ενώ στο παρελθόν έδειξε υψηλές δημοκρατικές ευαισθησίες- δεν βρίσκεται καθημερινό στο δρόμο, μέχρι να μάθουμε τις ακριβώς έκαναν ο Μητσοτάκης, ο Κοντολέων, ο Δημητριάδης και πώς ακριβώς συνέπρατταν με του έμπορους των παράνομων λογισμικών; Γιατί δεν αντέδρασε όπως στην τραγωδία των Τεμπών;

Είναι λυπηρό για μια Δημοκρατία, ότι δεν έσταξε η ουρά του γάιδαρου. Η διεθνής κοινότητα απομονώνει τον Μητσοτάκη, ως νέο Όρμπαν, τα μεγάλα ΜΜΕ του πλανήτη τον διασύρουν, τα εκλεγμένα όργανα του υπερεθνικού Ευρωπαϊκού οικοδομήματος τον ερευνούν. Αλλά στην Ελλάδα κυριαρχεί η αφασία…

Ούτε καν όσοι έχουν υποστεί παρακολουθήσει δεν σκέφτονται ότι αυτή τη στιγμή σε κάποια χέρια υπάρχει το υλικό της – και δεν μιλούν. Εκτός αν γι αυτό, δεν μιλούν.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών – από την αρχή ως το τέλος έργο των χειρών του Μητσοτάκη-είναι βαρύ και ασήκωτο. Δεν νοείται ανοχή σε βαθμό που αντί να κατεδαφίζεται ως πολιτικός, μένει στη θέση του και το αξιοποιεί ως εργαλείο του- και ας κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν.

Συνιστά καθυστέρηση για το πολιτικό σύστημα και όνειδος για του πολίτες- και κυρίως όσους ψηφίζουν τη ΝΔ-ότι όχι μόνο δεν έφυγε ήδη , αλλά διεκδικεί και νέα τετραετία.

Κομπάζει ότι την «έβαλε την Ελλάδα στο πρώτο βαγόνι της Ευρώπης», αλλά ψεύδεται ασύστολα: σε δεκάδες τομείς την έφερε στις χειρότερες θέσεις διεθνώς- και γι αυτόν τον δείχνουν με το δάχτυλο, ΜΜΕ, Οργανώσεις, Κοινοτικά όργανα, διεθνείς Οργανισμοί,

Προσωπικότητες , πολιτικό και στατιστικές. Για να μην κάνει χειρότερα, πρέπει ηττηθεί συντριπτικά στις κάλπες . Για την Ελλάδα ρε γαμώ το… Για την πολιτική, τη Δημοκρατία – και τη Ν.Δ.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR